Een online schrijfworkshop met Bani Amor

“Grenzen en gevangenissystemen zijn afgeschaft; imperialisme, kapitalisme en witte suprematie zijn ontmanteld; er zijn herstelbetalingen gedaan aan Afro-afstammelingen en het land is teruggegeven aan de oorspronkelijke bewoners. Desondanks is het herstelproces nog steeds gaande en werkt de jarenlange overheersing nog steeds door in ons collectieve bewustzijn. Degene die werden tegengehouden, kunnen zich nu vrij bewegen, en degenen die onbeperkt konden reizen doen dit niet meer omdat ze niet langer beschikken over hun geërfde rijkdom. Dus hoe reizen we nu, of reizen we helemaal niet meer?”

Sluit je aan bij de New Yorkse gender/queer-reisauteur Bani Amor voor een schrijfworkshop waarin hen ons begeleid bij het maken van een collectief reisverslag. In deze workshop gaat het niet om je writing skills, maar legt de nadruk om na te denken over alternatieve toekomsten en het nadenken over het taalgebruik daarbij.

Tijdens de workshop wordt onderzocht wat het betekent om een reiscultuur te dekoloniseren en visualiseer je hoe de dekoloniale toekomst van de reiscultuur eruit zou kunnen zien. Vervolgens schrijft elke deelnemer een kort reisverslag van 150 woorden als bijdrage aan een collectief stuk.

Na de workshop worden de passages samengebracht en bewerkt door Bani Amor en de curator van Departures, Annosh Urbanke. Het resultaat wordt, met toestemming van de deelnemers, gepubliceerd op MAMA’s Universe. Klinkt dat als een goed plan? Reserveer dan een plek en zorg dat je erbij bent!

Taal: Engels

Bani Amor is een gender/queer-reisauteur die de relaties tussen ras, plaats en macht onderzoekt. Hun werk is onder meer verschenen in CNN Travel, Fodor’s, AFAR en Teen Vogue, en in de anthologie Outside the XY: Queer Black and Brown Masculinity. Bani is een viervoudig VONA/Voices Fellow en geeft lezingen en workshops over het dekoloniseren van reiscultuur.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam