Tijdens de tentoonstelling The Social Life Of Things introduceert de kunstenaar Brad Troemel de bezoeker tot de wereld van internetkunst.

Interview

Brad Troemel gebruikt en onderzoekt hoe sociale systemen kunnen worden benut. In de tentoonstelling toont hij een serie evenementen, websites en objecten. In de showroom sprak curator Gerben Willers met Brad Troemel over The Social Life Of Things en de invloed van het internet.

supportimag_universe_thesociallifeofthings_11-05_04-2
supportimag_universe_thesociallifeofthings_11-05_01-2
supportimag_universe_thesociallifeofthings_11-05_02-2

Cultuurtraject

Tijdens de tentoonstelling The Social Life Of Things werden diverse rondleidingen gegeven aan schoolklassen, waaraan in het totaal 300 leerlingen deelnamen. Vervolgens werd met de leerlingen besproken hoe zij over internet denken als open podium en wat zij zelf toevoegen aan het world wide web.

De rondleidingen werden opgevolgd door een workshop. Tijdens deze workshop maakten ze zelf een stukje internetkunst. Dit deden ze met behulp van de bekende website Youtube. In de vorm van een kettingreactie maakten de leerlingen een film in samenwerking met een groot aantal tweedeklassers. Met bestaande filmpjes op Youtube monteerden ze een scène die op zal worden genomen in het uiteindelijke resultaat. Tijdens de rondleiding en workshop stond de volgende uitspraak van Brad Troemel centraal:

‘Getting people to think about the internet as an active, explosive place. …That the internet is not television. That they can participate in the creation of images and social space, and everything else. That they’re performers, they’re not viewers.’

Gelinkte tentoonstelling:
The Social Life of Things

Project:
Cultuurtraject 2011

Begeleiding:
Projectleiding door Margriet Brouwer en curator Gerben Willers

In samenwerking met:
WORM en SKVR

Fotografie:
Emine Yalcinkaya

Related

Website by HOAX Amsterdam