“The camera work is so bad, the lighting is awful. The technical work is terrible - but the people are fantastic!” - Andy Warhol over zijn film CAMP

Van 3 t/m 14 augustus presenteert MAMA een serie van happenings in de setting van een camping-meets-festival-terrein-meets-stadsstrand.

supportgif_inaction_home_i3camp_01

I <3 CAMP brengt een bont gezelschap van kunstenaars samen en daagt hen uit typische zomeractiviteiten te vervormen. Gedurende tien dagen in augustus biedt MAMA ouderwets vermaak met een gouden randje in haar showroom. Van een 24-uur durende legpuzzelmarathon (mét verplichte karaoke-pauzes), een strandbibliotheek met kunstenaarspublicaties, tot een muziekfestival. De avontuurlijk ingestelde vakantiegangers kunnen hun hart ophalen tijdens een dagtrip naar Biotoop Lombardom onder begeleiding van futuroloog Dennis Muñoz Espadiña. Een dag op het MAMA-strand kan in stijl worden afgesloten tijdens de bonte avond en ook aan overnachten is gedacht. Geen Camp zonder camping.

supportimage_inaction_home_i3camp_01

I <3 CAMP is een viering van het groteske, het uitvergrote, een loopje nemen met de goede smaak. Volgens Wikipedia is camp ‘het omarmen van massacultuur met artistieke bijbedoelingen’ en in haar poging om dit begrip te definiëren verklaart Susan Sontag in 1964 dat “we naar camp verlangen omdat oprechtheid niet meer genoeg is. Oprechtheid kunnen we ook verklaren als platvloers en een teken van intellectuele benauwdheid.” Camp steekt het serieuze naar de kroon, het is speels en banaal.

supportimage_inaction_home_i3camp_02

Algemene informatie
Tijdens I <3 CAMP is Showroom MAMA open van 13:00 – 20:00 (woe – zon) en van 13:00 – 18:00 op zondag, tenzij anders vermeld.

Ook buiten de activiteiten om is er in de showroom genoeg te zien en te doen. Je kunt genieten van een verkoelend briesje of juist lekker bruin bakken op het strand, waarbij je kan bladeren door een van de vele kunstenaarspublicaties die worden gepresenteerd. In haar eigen campingwinkel biedt MAMA een aantal unieke producten aan, waaronder badhandoeken van Wayne Horse, Mike Moonen, Tanja Ritterbex, ansichtkaarten ´Met de groetjes van MAMA!´ en meer.

Overnachten bij MAMA op de camping?
Ook dat kan! Van donderdag tot en met zaterdag (4, 5, 6 en 11, 12, 13 augustus) kun je overnachten in MAMA. Boek een plek in een van de drie tenten die Anan Striker voor MAMA maakte, of leg jezelf te rusten onder de sterrenhemel in de showroom.

Accommodatie is inclusief camping cuisine (avondeten en ontbijt).

Kosten: €20,- pp. Max. 15 personen per avond. Reserveren via: events@showroommama.nl

supportgif_inaction_home_i3camp_02

Samengesteld door Marloes de Vries en Nathalie Hartjes met bijdrage van A Recent Writing, All The Cunning Stunts, Fatima Beker, Maarten Bel & Ko de Kok, Meeus van Dis & Bart Eysink Smeets & Steven de Peven, DJ DUnkeLL & Broken Toaster Records, Steye Felix, Stan Gonera, Marianne Hamersma, Zsa Zsa Hessels, Wayne Horse, Deen Karreman, Bob Kraaijeveld van Hemert, Meike Kurella, Benjamin Li, David Maroto, Mike Moonen, Dennis Muñoz Espadiña, Marijn Ottenhof, Tanja Ritterbex, Esther Schaminée, Bert Scholten, Anan Striker, Studio Eyesberg, Kevin de Vries, Nika van Woenzel, en vele anderen.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam