Een episodische performance in 17 akten

En al heb je je levenswerk gemaakt, wat ga je doen dan?
Je Magnum Opus wil je rouw koud en verdeeld (fase 1)
Je Magnum Opus wil je zacht zuiver gestreeld (fase 2)
Je Magnum Opus wil je in vlammen in goud killed (fase 3)

Magnum Opus is een drie dagen durende performatieve collage van geluid, dans, acties, stof en schnapps. Het onderzoekt arbeid, transformatie en het mystieke in verhouding tot de alledaagse realiteit. Op experimentele wijze analyseert het de creatie van een meesterwerk en doorloopt het hierbij de nodige fases en processen van ontbinding, zuivering en exaltatie. In dit geheel komen verschillende figuren aan bod, waaronder een falende koorddanser, een lijk, een dramaturg en een schrijver die in drie dagen zijn scriptie dient af te maken. Is voltooiing mogelijk?

REB/de Vries maken werken die zich bevinden tussen het symbolische en het betekenisloze, het actuele en het virtuele, het rituele en het banale. Ze onderzoeken en ondervragen de mogelijkheden van de post-realiteit en het dagelijks leven, om die vervolgens te vereren/besmeuren/transcenderen in hun performances.

Ze verweven ideeën, objecten en acties en schakelen deze aaneen in performatieve verhaallijnen die spelen met betekenis en daarbinnen hun eigen aandeel leveren in de vorming van het ontstane narratief.

Deze performance wordt ondersteund door MAMA’s NETWORKS programma en is te zien tijdens The Performance Show van ART Rotterdam.

Met dank aan Mher Brutyan, Alistair David Franenberg, Martyna Małysiak, Durk van der Meer, Veronika Muravskaia, Maria Sartzetaki, Nienke Wind, Otis Carpay

Over NETWORKS

Steeds meer makers verenigen zich en gaan (inter)nationale verbindingen aan. Deze netwerken dragen bij aan het ontstaan van cross-disciplinaire samenwerkingen die een eigen unieke stem hebben. We brengen deze netwerken in beeld en zijn actief aanjager bij de totstandkoming van nieuwe partnerschappen. We opereren op de achtergrond en gebruiken onze kennis voor het ondersteunen, produceren en faciliteren van activiteiten die aansluiten bij ons inhoudelijke credo HOME | IN REALI LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam