Samen luisteren, rondhangen, verhalen vertellen, praten, bewegen, stil zijn, mediteren en voelen

NeverLand Cinema en MAMA hebben hun krachten gebundeld en organiseren van 24 januari tot 9 februari een spannend programma met filmvertoningen, performances, workshops en lezingen, met werk van meer dan honderd getalenteerde deelnemers.

Vandaag de dag, misschien wel meer dan ooit, hebben we in onze steden behoefte aan (veilige) collectieve ruimtes om in te bestaan en in te denken: plaatsen waar we de trillingen horen van onze eigen stemmen en van degenen om ons heen. NeverLand zoekt hierin naar andere manieren om samen te kijken. Zoals luisteren, rondhangen, verhalen vertellen, praten, bewegen, stil zijn, mediteren en voelen.

Other Ways of Watching Together verlegt de gevestigde notie van ‘cinema’ als consumptieartikel naar manieren om samenhorigheid rond film en performance mogelijk te maken. Het programma creëert een gemeenschappelijke ruimte om te experimenteren met (andere) manieren om samen te kijken en werpt een licht op het belang van zelfgeorganiseerde structuren, vooral in het huidige economische klimaat waar dergelijke praktijken het moeilijk hebben en zelfs ophouden te bestaan.

In deze drie weken, parallel aan het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Art Rotterdam, toont NeverLand een selectie werken van een uitgebreid aantal deelnemers, variërend van vertoningen van speelfilms en korte films, video-essays, amateurfilms, film- archieven, installaties, uitvoeringen, lezingen en workshops. Deze omgeving vormt een alternatief voor manieren waarop filmpraktijken (van produceren tot programmeren en kijken) zijn bedacht en worden beoefend; en stelt formats voor die niet alleen gemarginaliseerde stemmen, maar ook gemarginaliseerde belangen, versterken. Zo verschuiven we tijdelijk de coördinaten van ruimtes waarin we samen denken.

Wees welkom bij dit mooie programma met werk van mooie mensen. We hopen je te zien! Alle evenementen zijn gratis toegankelijk. Houd ook Facebook in de gaten voor updates!

Bekijk hieronder het programma per week.


In het kader van Other ways is watching together verscheen in maart 2020 de volgende story op MAMA’s Universe: A Piece of Marble float through the Hyperreal door Anne Kolbe en Rowan van As.

NeverLand Cinema organiseert sinds 2016 niet-commerciële wekelijkse screeningprogramma’s in Rotterdam-Noord, nog altijd informeel, bewust eenvoudig en met trots onprofessioneel gehouden.

NeverLand Cinema is thuis in de ruimte van Stokerij – Stad in de Maak.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam