Tijdens de Museumnacht010 nodigen we je uit een stap vooruit te zetten en je te verbinden met de Noösphere.

Met The Mind-Blowing Institute stappen we een nieuwe dimensie binnen, waar intuïtie, logica en verbeelding – dankzij het RGB-denkmodel – ons handelen overnamen. Tijdens de Museumnacht010 nodigen we je uit nog een stap vooruit te zetten en je te verbinden met de Noösphere.

De Noösphere is de sfeer waar het menselijk bewustzijn en onze mentale activiteiten zijn te vinden. In 1926 ontwikkelden Edouard le Roy, Vladimir Vernadsky and Teilhard de Chardin het concept van de Noösphere gelijktijdig met het idee dat menselijke kennis impact heeft op de biosfeer. In feite kan de Noosphere worden gezien als een andere laag van bestaan, die bekende fysieke sferen als de biosfeer, geosfeer of atmosfeer complementeren.

Om toegang tot de Noösphere te verkrijgen moeten we als collectief werken. Tijdens deze avond nodigen we je uit om – onder begeleiding van Suzana Lașcu, Jorrit Westerhof, Donatas Bielunskis, Domas Anne van Wijk, Alexander Iezzi en Henrietta Muller – deel te nemen aan een serie van optredens die zijn bedoeld om je transitie tot de Noösphere te bespoedigen. Aangezien de Noösphere een sterke invloed op de anderen sferen heeft, zal je ondervinden dat Enter the Noösphere je bewust maakt van de relatie tussen de mens en het algehele leven.

Op het programma staan:

20:00 Crusaders (improv)
Suzana Lașcu, Jorrit Westerhof, Donatas Bielunskis

21:30 Domas Anne van Wijk (performance)

23:00 ThinkMore and LoveInYourHeart (ritueel/performance)
Alexander Iezzi & Henrietta Muller

Enter the Noösphere is een concept van MAMA Talents Ioana Raileanu en Gege Carp en is onderdeel van de tentoonstelling The Mind-Blowing Institute. Elke tentoonstelling die MAMA host versterken we met meerdere In Real Life evenementen, waarvan de Team MAMA Talents er minimaal één organiseren.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam