Het 100% Hedendaags Magazine vormt de afsluiting van een twee jaar durende doorontwikkeling van het kunsteducatieproject 100% Hedendaags. Zowel in de diepte als breedte is er met een divers team van docenten, art mediators, denkers en leerlingen het hoofd gebogen over hedendaagse kunsteducatie. Het 100% Hedendaags Magazine presenteert hier de resultaten van in de vorm van columns, interviews en beeldessays. De publicatie is op vertoon van een docentenpas gratis te verkrijgen bij MAMATENT en Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst.

Of download het magazine online.

100% Hedendaags is een kunsteducatieproject van MAMA, TENT en Witte de With Center for Contemporary Art voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs, studenten van het MBO én docenten. 100% Hedendaags bestaat onder andere uit een groepsexcursie, een digitaal kennisplatform met gratis lesmateriaal en een theorieles over hedendaagse kunst voor docenten. Steeds vormen de 100% Hedendaags kunstenaarstypes – de Fantast, Sampler, Pionier en Rebel – het uitgangspunt.

Magazine bevat bijdragen van: María Acaso, Nathalie Hartjes, Mart Koenen, Yoeri Meessen, Sanne Scholten, Milou Terpstra, Mirjam van Tilburg, Judith Vorwerk

Magazine beelden: Aad Hoogendoorn, Nazif Lopulissa, Nina Maissouradze, Tomas Mutsaers

Magazine design: Studio de Ronners

100-tent-18Lancering 100% Hedendaags Magazine © Aad Hoogendoorn
100-tent-33Lancering 100% Hedendaags Magazine © Aad Hoogendoorn

Related

Website by HOAX Amsterdam