"De maatregelen waren uiteindelijk niet genoeg. In 2050 brak de Europese Unie uit elkaar."

Dennis Muñoz Espadiña neemt een voorschot op de toekomst van Rotterdam Lombardijen. Luister hieronder naar Dennis en ga samen met hem op dagtrip naar de opening van Biotoop Lombardom in 2105. Is het een utopie of dystopie? De keuze is aan jou.

Het concept en de try-out van Biotoop Lombardom werden gepresenteerd in het kader van het Kunstblock-project Futurosity; een geëvolutioneerde versie van het werk was te ervaren tijdens MAMA’s tentoonstelling I <3 Camp (2016).

Noot: De Biotoop van Dennis is in april 2020 opnieuw onder de aandacht gebracht vanwege de toekomstvoorspellende insteek. De huidige coronacrisis en de onzekerheden die deze met zich meebrengt heeft als uitwerking dat visioenen van de toekomst een vaste dagbesteding zijn geworden. Biotoop Lombardom doet hetzelfde, maar dan in 2016.

Tekst & podcast Biotoop Lombardom door Dennis Muñoz Espadiña, geconceptualiseerd tijdens het Kunstblock-project Futurosity. Met Futurosity beschouwden we de gevolgen van ons verleden en heden en verkenden we radicale ideeën en vergezichten voor de toekomst. Met dit project laten we zien dat ons publiek de eigen toekomst al in handen heeft.

De definitieve versie van Biotoop Lombardom was te ervaren tijdens I <3 Camp (2016), waarin kunstenaars werden uitgedaagd typische zomeractiviteiten te hervormen.

Related

Website by HOAX Amsterdam