Tentoonstelling en boekpresentatie door Annosh Urbanke

LET OP: Deze tentoonstelling is tijdelijk niet te bezoeken i.v.m het coronavirus; Patty Morgan maakt het bekend wanneer er meer duidelijkheid is.

‘You Press the Button, We Do the Rest’ refereert naar een advertentie slogan die hand in hand ging met de introductie van Kodak’s eerste compact camera. De daaropvolgende kodakization manifesteerde zich in de Verenigde Staten en West-Europa vanaf begin 1900; Kodak promootte diverse locaties door ze te bestempelen als geschikte plek voor een Kodak-momentje.

Annosh Urbanke onderzoekt nostalgische en hedendaagse vormen van toerisme aan de hand van Kodaks gestandaardiseerde beeldvorming. Grote groepen mensen met gadgets, camera’s, en andere typische attributen schetsen een beeld dat onlosmakelijk is verbonden met deze tijd.

In haar fototentoonstelling zoomt Annosh in op the contouren van toerisme in stadse landschappen.

De opening van de tentoonstelling en de presentatie van het begeleidende boek vinden plaats op 13 maart in Patty Morgan (Schaafstraat 21, 1021 KD Amsterdam).

Gijsje Heemskerk, Kim David Bots en Lyckle de Jong nemen hun instrumenten, unieke geluiden en stemmen mee naar de opening.

De tentoonstelling kan tot en met 27 maart op afspraak worden bezocht in Patty Morgan.

Dit project is ondersteunt door MAMA’s NETWORKS programma.

Over NETWORKS

Steeds meer makers verenigen zich en gaan (inter)nationale verbindingen aan. Deze netwerken dragen bij aan het ontstaan van cross-disciplinaire samenwerkingen die een eigen unieke stem hebben. We brengen deze netwerken in beeld en zijn actief aanjager bij de totstandkoming van nieuwe partnerschappen. We opereren op de achtergrond en gebruiken onze kennis voor het ondersteunen, produceren en faciliteren van activiteiten die aansluiten bij ons inhoudelijke credo HOME | IN REALI LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam