We willen met deze publicatie ruimte bieden aan vernieuwende ideeën rondom duurzame infrastructuren van zorg en solidariteit

Uitgeverij Chaos brengt in samenwerking met programma-maker Leana Boven en MAMA een publicatie uit die bestaat uit een verzameling essays en verhalen over thema’s als (collectieve) zorg, tederheid en gemeenschap. De publicatie wordt uitgebracht ter aanvulling op de tentoonstelling On Collective Care & Togetherness die opent op 23 oktober en loopt tot 20 december 2020 in MAMA te Rotterdam. Uitgeverij Chaos en MAMA zetten deze crowdfunding op met als doelstelling voldoende budget in te zamelen om de druk- en productiekosten van de publicatie te dekken.

De crowdfunding loopt via Voor de Kunst.

De essaybundel brengt fictie en non-fictie verhalen bij elkaar die ingaan op tederheid, hoop, zorg dragen voor elkaar en jezelf, samenzijn en plezier, maar biedt ook ruimte aan kritiek jegens systemen van onderdrukking. Wij hopen dat deze publicatie nieuwe perspectieven kan aandragen op hoe collectieve zorg eruit kan zien en willen met deze publicatie ruimte bieden aan vernieuwende ideeën rondom duurzame infrastructuren van zorg en solidariteit. Met deze publicatie willen wij gemarginaliseerde stemmen naar de voorgrond brengen en (opkomende) schrijvers financieel ondersteunen voor hun werk. De selectie van deze schrijvers gebeurt op basis van een open call.

Wie maken de publicatie?
Uitgeverij Chaos publiceert deze publicatie in samenwerking met Leana Boven en MAMA. Uitgeverij Chaos is een feministische uitgeverij, de enige van Nederland. Hun doel is om te publiceren vanuit een intersectionele feministische denkwijze. Simpel gezegd betekent dit: ruimte geven aan de verhalen van vrouwen, mensen uit de LHBTQI+ gemeenschap en mensen met een migratieachtergrond.

Leana Boven heeft de tentoonstelling On Collective Care & Togetherness samengesteld, die op 23 oktober 2020 opent in MAMA.

Waarom crowdfunding? 
Deze crowdfunding geeft ons de mogelijkheid om niet alleen de druk- en productiekosten van de publicatie te dekken, maar ook de middelen om de schrijvers eerlijk te betalen voor hun werkzaamheden. Vanwege Covid-19 en (bijkomende) precaire woon-, werk- en leefomstandigheden van schrijvers vinden wij het belangrijk opkomende schrijvers te steunen en kansen te creëren.

Doelstellingen
Wij willen een publicatie uitbrengen met een gedrukte oplage van 500 stuks. Wij willen 4 tot 5 (opkomende) schrijvers voorzien van een platform, maar bovenal betalen voor hun werk. De publicaties zullen te koop zijn bij MAMA, de webshop van Uitgeverij Chaos, en enkele geselecteerde boekenwinkels.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam