In de serie ONSKRUID is te zien hoe het collectief omgaat met vriendschap, idealen en volwassen worden. Door kansen te grijpen creëren de meiden een plek waar zij zich thuis voelen. ONSKRUID bewijst: je kunt zijn wie je wilt zijn!

In 2014 lanceerde MAMA de jeugdserie ONSKRUID, een zesdelige jeugdserie over vriendschap, ambitie en street art. De serie is gemaakt door documentairemakers René van Zundert (Rotterdam, ’81) en Marèl Jap-Sam (Amstelveen, ’89), naar aanleiding van MAMA’s Rookies Juniorproject All Girls Street Art Collective.

Tijdens dit project werden negen Rotterdamse meiden geselecteerd om deel te nemen aan een intensieve opleiding op het gebied van street art. Dunya, Jade, Jazz, Jeanine, Lara, Robin, Sarah, Suzanne en Yael gingen het avontuur aan en vormden onder leiding van MAMA hun eigen street art collectief: ONSKRUID. De resultaten van het traject werden vertoond in Showroom MAMA tijdens de tentoonstelling OMIN: ONSKRUID.

Het project All Girls Street Art Collective was MAMA’s eerste project onder de noemer Rookies Junior: de jongste tak van het Rookies Traject, gericht op 14-18 jarigen. Rookies Junior richt zich op jongeren als maker van kunst. MAMA gelooft erin dat het zelf creëren voor deze doelgroep een belangrijke motivatie is om zich met kunst & cultuur te identificeren en daar blijvende interesse voor te ontwikkelen.

De serie ONSKRUID ging op 27 februari 2014 in première op het Eendrachtfestival Rotterdam en wordt momenteel gedistribueerd naar diverse internationale filmfestivals. Volg de ontwikkelingen via: onskruiddeserie.wordpress.com. Voor educatieve doeleinden is de serie op dvd te bestellen via info@thisismama.nl, voor €10,-.

Gelinkte tentoonstelling:
OMIN: ONSKRUID

Mede mogelijk gemaakt door projectleider Margriet Brouwer & Team MAMA leden René van Zundert & Marèl Jap-Sam.

 

Related

Website by HOAX Amsterdam