Deze publicatie is alleen beschikbaar in het Engels

Sinds 2019 selecteert MaMA Rotterdam drie creatievelingen voor een jaarlang leertraject als programmamaker. Samen met de medewerkers van MaMA werken zij toe naar een twee maanden durende tentoonstelling. Om dit traject af te ronden, blikken Jinxiao Zhou, Maria Mombers en Louisa Teichmann gezamenlijk terug op het afgelopen jaar. Dit doen zij in gesprek met Simomo Bouj, danser, curator en adjunct-directeur bij No Limits! Art Castle.

Maandag 20 mei waren zij te gast bij Radio WORM, waarin zij hun ervaringen tijdens het leertraject als programmamaker bij MaMA in relatie tot hun kunstpraktijk bespraken. Hoe houd je het hoofd koel wanneer je verschillende rollen vervult? Hoe kun je voorkomen dat je alleen nog maar op instantnoedels leeft zodra de drukte toeslaat? Hoe navigeer je complexe samenwerkingen zonder jezelf te overwerken? Samen denken ze na over hoe verder te gaan na de eerste successen, hoe je voor jezelf en de mensen met wie je werkt kunt zorgen, en hoe je verschillende artistieke identiteiten kunt samenvoegen.

Luister de Radio Show hierboven terug.

Jinxiao Zhou (1990) is een beeldend kunstenaar, grassroots-educator en maatschappelijk werker, toegewijd aan het ondersteunen van de LGBTQ+- en immigrantengemeenschappen. Jinxiao’s werk richt zich op het creëren van ruimtes waar individuen verbinding kunnen maken met zichzelf en anderen.

Maria Mombers (1998) is een in Rotterdam gevestigde beeldend kunstenaar, educator, curator en popcultuur-enthousiast. Haar werk draait voornamelijk om het internet en geënsceneerde realiteiten; waarbij ze de grenzen tussen echt en nep in een steeds digitalere samenleving in vraag stelt. Ze creëert ruimte voor individuen om online identiteit te verkennen en zowel online als offline content te creëren.

Louisa Teichmann (1995) is een in Rotterdam gevestigde mediakunstenaar die werkt met thema’s rond gamen en de invloed van nieuwe technologieën op de perceptie van de speler van de werkelijkheid. Door analysemethoden uit gameplay te gebruiken en deze in real-life situaties toe te passen, creëert ze scenario’s waarin de toeschouwer de hoofdrolspeler wordt van een interactieve fictieve vertelling.

Related

Website by HOAX Amsterdam