Een symbool wordt gekoesterd omdat nog niet alles is zoals het zou moeten zijn.

MAMA start 2010 met een internationale groepsshow over de regenboog. In Don’t Worry, Be Happy krijgt dit universele symbool van hoop, geluk en vrijheid een donker randje.

supportimage_home_dont-worry-be-happy_10-01_01

Verschillende groepen mensen claimen de regenboog als symbool van hun idealen. Jehova’s planten een regenboogvlag in hun tuin met de tekst “Er is hoop”, Greenpeace vaart rond met de Rainbow Warrior en Zuid-Afrika noemt zich de Rainbow Nation. Maar een symbool wordt gekoesterd omdat nog niet alles is zoals het zou moeten zijn. De zoektocht naar de pot met goud aan de voet van de regenboog duurt voort?

In Don’t Worry Be Happy is het werk van veertien kunstenaars te zien. Werk van de Amerikaanse iconen Jeff Soto en Richard Colman is voor het eerst in Nederland te zien. Ook is er veel werk speciaal voor deze show gemaakt. 22 januari gaat er werk in première van o.a. Wayne Horse, Merijn Hos, Ola Vasiljeva en Abner Preis.

supportimage_home_dont-worry-be-happy_10-01_05

Special event tijdens de opening om 22:00 uur van The Lovedance by Abner Preis and friends!

Samengesteld door Gerben Willers met bijdrage van Abner Preis, AIDS-3D, Asgar/Gabriel, Constant Dullaart, Friends With You, Jeff Soto, Marijke Appelman, Merijn Hos, Ola Vasiljeva, Petra Cortright, Rafael Rozendaal, Remco Torenbosch, Richard Colman en Wayne Horse

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam