Afgelopen maand opende de tentoonstelling Character Building, een interactieve en dynamische expositie die zich richt op het experimenteren met en leren over deze fancultuur in al zijn facetten In samenwerking met een redactie van cosplay professionals, amateur-kenners, kunstenaars en liefhebbers onderzoekt MAMA de artistieke en sociale kracht van het fenomeen cosplay. 

Het publiek volgt hoe vier cosplayers hun karakters en kostuums tot de ‘next level’ brengen, een rijke selectie van fanart geeft een indruk van de vele interpretaties van de personages, en een werktafel geeft bezoekers een kans zelf de kunst van Cosplay eigen te maken door attributen, fanart of fanfictie te maken. Ruim twee maanden lang kunnen bezoekers bijdragen aan het verloop van de tentoonstelling, waarbij de creatieve uitingen van cosplayers zich steeds meer vermengen met die van het publiek.

Word onderdeel van het project en maak op unieke wijze kennis met het concept cosplay en de intrigerende wereld van fancultuur. Naast de permanente tentoonstelling in de showroom is er een uitvoerig randprogramma: lezingen over de participerende kracht van cosplayers en body positivity, een DIY-fotoshoot, workshops Gore & Special Effects en Lo-Fi Cosplay, Fan Fiction schrijfsessies en een Open Mic avond. De expositie loopt tot en met 9 december, dus kom zeker langs!

Klik hier voor het complete programma.

Veel dank aan cosplayer Lucid BelleIska CosplaySilas Jigai (Silas the Viirus) en Elfmist.

Ook veel dank aan onze redactieleden Esmeralda HoffHarmen MeinsmaNicolle Lamerichs, Daryl Grootfaam en Yahaira Brito Morfe.

En natuurlijk een shout-out naar de fantastische Marloes de Vries, Laura Deschepper en Frederic Vandevelde voor het realiseren van dit project.

Deze video is gefilmd en bewerkt door Ciska Mei en is onderdeel van het project Character Building.

Related

Website by HOAX Amsterdam