Revolution is a process wordt uitgegeven ter gelegenheid van het project (I Can) Feel the Pulse. Dit project bestaat uit meerdere onderdelen rondom de gelijknamige tentoonstelling in MAMA.

In de publicatie van dit onderzoek staan de cross-overs tussen hiphop en (beeldende) kunst centraal. Inspiratiebron was de brede zwarte emancipatoire beweging in de VS die aan hiphop ten grondslag ligt.

Alle onderdelen van het project (I Can) Feel the Pulse komen in de publicatie samen. Naast teksten en documentatie van de tentoonstelling, het debat en de masterclass bevat de publicatie twee gezeefdrukte en genummerde posters. De vormgeving en uitwerking zijn gebaseerd op de technieken die Emory Douglas als grafisch vormgever in zijn Black Panther Party materialen gebruikte. Een combinatie van druktechnieken is toegepast voor de publicatie: stencil print, zeefdruk en kleurendruk. De uitneembare posters zijn ontworpen door respectievelijk Patrick McCurdy en Kiki Peeters in samenwerking met Ose Cornelisse.

Het boek is tot stand gekomen door een unieke samenwerking met Mesh Print Club, O.O.N.A. en de deelnemers van de masterclass door Emory Douglas. De publicatie is uitgegeven in een oplage van honderd, waarvan een speciale editie is gemaakt in een oplage van vijftien.

Revolution is a process is te koop voor €10,- en de speciale editie voor €20,-. Verkooppunten zijn MAMA, Kunstplatform de Kapsalon, PrintRoom en Bookcase. Stuur een email naar info@showroommama.nl om de publicatie te bestellen.

24sep2010_0436Emory Douglas tijdens zijn lezing

Publicatiedatum:
20 november 2010

Met bijdragen van:
Ariadne Urlus, Charlie Dronkers, Patrick McCurdy, Katayoun Arian, Kiki Peeters & Ose Cornelisse

Redacteur: Margriet Brouwer

Oplage:
100, waarvan 15 speciale edities

Taal:
Engels

Pagina’s:
38

Vormgeving:
O.O.N.A.

Co-uitgever:
Mesh Print Club

Met dank aan:
Abner Preis, Amira Gad, Emory Douglas, Hasna El Maroudi, HipHopHuis, Jefferson Pinder, Lloyd Marengo, Mesh Print Club, Kunstplatform De Kapsalon, YourSpace.

ISBN: 978-90-816473-1-1

Related

Website by HOAX Amsterdam