754.974.720 performances in MAMA!
supportimage_home_survey_13-xx_02

Kom deze zomer naar MAMA en krijg één van de 754.974.720 persoonlijke performances van Ryan McNamara. Vanaf 15 juni presenteert MAMA een soloproject van performancekunstenaar Ryan McNamara (US 1979), Survey. Van 15 juni tot 19 juni is Ryan McNamara in MAMA aanwezig om voor onze bezoekers een op maat gemaakte performance te geven. Aan de hand van een vragenlijst kunnen onze bezoekers een performance samen te stellen die vervolgens door Ryan en zijn assistenten wordt gegeven. Vanaf vrijdag 22 juni tot en met 4 augustus kunnen onze bezoekers, aan de hand van dezelfde vragenlijst, performances voor elkaar geven. Iedereen wordt deel van dit grote D.I.Y. spektakel. Survey is via livestream te volgen op www.showroommama.nl.

supportimage_home_survey_13-xx_03

Van 15 juni tot 19 juni is Ryan McNamara aanwezig om persoonlijke performances voor de bezoekers te houden. Aan de hand van een keuzemenu kunnen er 754.974.720 verschillende performances worden samengesteld.  De performances in de showroom zijn te volgen via livestream. Verzamelaar Michael Kantrow maakt voor MAMA en Ryan McNamara een online tool waarmee de performances in de showroom via live stream zijn te volgen.

Van 22 juni tot 4 augustus is in de showroom een installatie te zien met video’s van de performances die Ryan en zijn assistenten voor MAMA’s bezoekers hebben gehouden. De installatie is tegelijkertijd een performance arena waarin bezoekers hun eigen performances organiseren aan de hand van McNamara’s instructies.

supportimage_home_survey_13-xx_05
supportimage_home_survey_13-xx_04

Ryan McNamara  is een kunstenaar die anderen deel maakt van zijn werk. Zijn werk bestaat bij de gratie van het publiek en bij actieve deelname van anderen, professional of amateur. Tijdens het performanceproject Make Ryan a Dancer  [2010] in PS1 in New York kreeg hij 104 dagen dansles van verschillende instructeurs. Tijdens de presentatie van Make Ryan a Dancer ging Ryan, gevolgd door de bezoekers, breakdancend, klassiek ballettend etc. door het hele tentoonstellingsgebouw van PS1. Bij zijn eerste grote solotentoonstelling Still  [2012] liepen de bezoekers een fotostudio binnen. Iedereen werd model en poseerde in absurde decors met absurde kostuums en dito houdingen.

Survey sluit aan bij MAMA’s beleidsthema’s ‘All Together Now’ en ‘Internet Aware’. In ‘All Together Now’ is er aandacht voor ‘participant activated installations’ en performances waarin een rol is weggelegd voor participatie van het publiek maar waar de kunstenaars de aanjagers zijn van evenementen en avonden die anders nooit zouden bestaan.  Bij ‘Internet Aware’ ligt de focus ligt op de online en offline cultuur en kunst, waar objecten en beelden niet begrepen kunnen worden zonder kennis te hebben van de systemen, symbolen en mogelijkheden die het internet biedt en creëert.

Samengesteld door Gerben Willes met bijdrage van Ryan McNamara

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam