Oops…doordat we enthousiast in de weer zijn met alles omtrent MaMA, vergeten we bijna een heel leuk nieuwtje met jullie te delen.

Ze is sinds september 2022 als interim betrokken bij MaMA en heeft nu de tijdelijke aanstelling ingeruild voor de benoeming van directeur: welcome to the team Judy Rambags!

Sinds vijf jaar werkzaam in Rotterdam, groot fan van de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit, en geen onbekende naam in de kunst – designsector, dat is Judy Rambags in een een-twee-drietje. De meer uitgebreide versie (maar ook niet te lang, daar is Judy niet van) is er ook, die klinkt zo: met haar galerie nam ze deel aan diverse kunst – en designprojecten in het binnen – en buitenland, om vervolgens met haar eigen adviesbureau zeven jaar lang makers te helpen een professionaliseringsslag te maken. Opgeleid als maker zelf (ArtEZ) weet zij als geen ander hoe groot het gat is tussen de kunstacademie en het werkveld – hoe dit aan te vliegen, dat deelt Judy graag, terwijl ze tegelijkertijd geïnspireerd wil blijven door de nieuwste generatie makers. Waar kan dit beter dan bij MaMA?

“Graag bouw ik verder met team MaMA op de inhoudelijke visie van mijn voorgangers en hun team. Zij hebben ervoor gezorgd dat MaMA een thuisbasis is voor de jonge maker die zich beweegt in de beeldende kunst en popcultuur, een plek waar ze hun stem kunnen laten horen over urgente en prangende thema’s in onze maatschappij. Voor mij creëert frictie nieuwe mogelijkheden voor jarenlange gevestigde structuren binnen de culturele sector. Het is geweldig om met deze nieuwe generatie makers nog niet (voldoende) verkende mogelijkheden te onderzoeken en ze te implementeren in de bestaande wegen. MaMA is een lerende organisatie, en MaMA blijft zichzelf bevragen. Ik verheug me erop om geïnspireerd te worden!” – Judy Rambags

judy-persbericht-2

Foto door Eric Fencken

Related

Website by HOAX Amsterdam