GC Skatemom: best trick & art contest
Of je hem nu Twist & Shout noemt, of naar Rotterdams gebruik De Wokkel, het skate-object aan de voet van de Erasmusbrug is een moeder van een obstakel
Op 20 oktober host Green Cabin een Best Trick contest en daagt skatend Rotterdam uit het beste uit de kast te halen.
wat: best trick & art contest
waar: Twist & Shout, Willemsplein 77, voet van de Erasmusbrug
wanneer: 20 oktober van 14:30 – 16:30 uur
Of je hem nu Twist & Shout noemt, of naar Rotterdams gebruik De Wokkel, het skate-object aan de voet van de Erasmusbrug is een moeder van een obstakel. Gerealiseerd in 2013, pas dit jaar voor het eerst getemd door Tim Zom…Best trick contest
Green Cabin crew organiseert een challenge voor de not faint of heart. Op 20 oktober host GC een Best Trick contest en daagt skatend Rotterdam het beste uit de kast te halen.

Prijzen worden verzorgd door Skatestore Rotterdam & We Don’t Care.

Open Call: art contest 
Maar daar blijft het niet bij, de best trick contest is de kick-off voor een art contest in samenwerking met MAMA. We willen namelijk de best trick niet alleen belonen met een materiele prijs, we willen deze ook laten vereeuwigen; en waar dan? Op het object zelf.

Ben je kunstenaar, ontwerper of graffiti-artist, zorg dat je er bij bent om je vrije interpretatie van de best trick in te zenden voor deze wedstrijd. Stuur je ontwerp voor 12 november, naar gcskatemom@gmail.com. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de blow-out van MAMA’s viering van haar 21ste verjaardag ‘Shake what your MAMA gave ya’ op 17 november in BAR

Het winnend ontwerp wordt geselecteerd door Green Cabin, Martand Khosla en MAMA. MAMA maakt zich hard voor de realisatie van het ontwerp in de lente van 2019.

In 2013 realiseerde MAMA in samenwerking met Mothership en Metaplus het ontwerp Twist & Shout van Martand Khosla voor een skate-object aan de voet van de Erasmusbrug naar aanleiding van de ideeënwedstrijd Reclaiming the Street. De houten kerklvoer die onderdeel was van het oorspronkelijke ontwerp bleek niet bestand tegen het Hollandse weer en werd recent vernieuwd door Skate-on. GC SKATE MOM vindt plaats in het kader van Breaking Barriers, een reeks activiteiten die de jeugdcultuur van de afgelopen decennia onderzoekt door de lens van MAMA’s 21-jarig bestaan. 

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam