Een essentiële eigenschap van ontwerp is verbindingen tot stand brengen tussen boodschap en ontvangers.

Showroom MAMA wordt tussen 17 augustus en 16 september 2013 de uitvalsbasis voor een sportief zomerprogramma. OONALYMPICS bestaat uit een serie sportevenementen van zowel bestaande, vergeten of variaties op sporten. Het volledige programma is te vinden op www.oonalympics.com, waar je jezelf tevens als deelnemer kan inschrijven.

supportimage6_home_oonalympics

Tijdens de opening op vrijdag 16 augustus krijgt de bezoeker een voorproefje van wat de OONALYMPICS inhouden, met o.a. demonstratie van Het Nederlands Sumoworstel team, een duimworstel knockout toernooi en, voor de winnaars van de avond, de kampioenenbar.

Programma vrijdag 16 augustus:
18.00 – 20.00: Inschrijven duimworstel knockout toernooi
19.30 – 20.00: Nederlandse Sumoworstel finale
20.15 – 20.30: Loting duimworstel toernooi
20.30 – 22.00: Duimworstel knockout toernooi
18.00 – 22.00: Kampioenenbar

supportimage5_home_oonalympics-2

OONALYMPICS is een samenwerking tussen ontwerpbureau OONA en Showroom MAMA. OONALYMPICS is een project waarin sport en vormgeving samen komen. Voor OONA is de sociale betekenis van vormgeving van groot belang; een essentiële eigenschap van ontwerp is verbindingen tot stand brengen tussen boodschap en ontvangers.

supportimage3_home_oonalympics

De OONALYMPISCHE spelen vinden plaats in de Rotterdamse wijk Cool, een zeer divers samengestelde wijk, met relatief veel ruimte voor buitenleven. Ouders uit heel Rotterdam brengen er hun kinderen naar school en er is een grote groep actieve buurtbewoners die zich op verschillende manieren inzet voor de wijk. Er zijn verschillende kerken, een skatepark, buurtverenigingen, sportclubs etcetera. Sport maakt een belangrijk deel van uit van de inrichting van de ruimte. De buurtscout is actief in het bij elkaar brengen van de verschillende groepen bewoners door middel van sport en spel. Ook komt de Rotterdamse kunstwereld hier samen op de culturele as. De OONALYMPICS hebben als doel al deze verschillende groepen in Cool samen te brengen en blijvende verbindingen tussen wijk, sport en cultuur te bewerkstelligen.

OONA heeft voor de OONALYMPICS een grafische identiteit ontwikkeld om de buurt gedurende het project om te turnen tot een OONALYMPISCH park. De betrokkenheid van de buurt is van essentieel belang voor het slagen van het project. OONALYMPICS versterkt deze betrokkenheid.

supportimage4_home_oonalympics

Tijdens het Festival de Wereld van het Witte de Withkwartier op 13-14-15 september vindt een feestelijke finale plaats, waaraan ook de andere culturele instellingen in de Witte de Withstraat meedoen. Na afloop van de OONALYMPICS worden bepaalde objecten zoals de tribuneonderdelen uit de presentatie in MAMA gedoneerd aan de buurtbewoners voor het verder ontwikkelen van hun ambities.

Samengesteld door Gerben Willers met bijdrage van OONA Sander van Loon en Merijn van Essen

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam