Beelden circuleren razendsnel en achter de computer is iedereen een voyeur.
supportimage_inaction_home_yaffma_11-04_01

In You All Fell For My Act wordt de macht van de lens getoond. Wat laat je van jezelf zien en wat niet? Toon je jezelf expliciet afwijkend van een heersend ideaalbeeld, of juist geheel conform de verwachtingen?

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om jezelf te etaleren gigantisch. Via allerlei kanalen kunnen beelden de wereld in worden gezonden. Naast de enorme hoeveelheid aan talentshows, heeft met het internet iedereen een podium tot zijn beschikking. Beelden circuleren razendsnel en achter de computer is iedereen een voyeur.

supportimage_inaction_home_yaffma_11-04_03

In You All Fell For My Act wordt de macht van de lens getoond. Wat laat je van jezelf zien en wat niet? Toon je jezelf expliciet afwijkend van een heersend ideaalbeeld, of juist geheel conform de verwachtingen? Hoe reageren mensen als zij de lens van de camera op zich gericht krijgen? En op wat voor manier gebruiken kunstenaars deze lens om een politiek statement te maken?

De kunstenaars in You All Fell For My Act reageren op stereotypen die voortkomen uit de hedendaagse beeldcultuur en maken gebruik van de kracht van snelle circulatie van beelden op internet. Zij handelen vanuit de marge of richten zich op de grote massa. Hierin uiten zij zich kritisch op een heersende norm of de manier waarop anderen daarmee omgaan.

supportimage_inaction_home_yaffma_11-04_02

De tentoonstelling You All Fell For My Act is gemaakt door de deelnemers van de tweede lichting Rookies MA. In 2009 was eerder de tentoonstelling van de eerste lichting te zien: For Security Reasons. Middels het Rookies MA traject, de opvolger van Mr. Miyagi Curating Tomorrow (sinds 2005), krijgen ambitieuze jongeren de kans om zelf in een kleine groep een tentoonstelling van begin tot einde samen te stellen en te realiseren. Het Rookies MA traject omvat naast het ontwikkelen van het tentoonstellingsconcept, onder begeleiding van MAMA staf en een keur aan (internationale) gastdocenten, alle aspecten van het curatorenschap: fondsenwerving, contact onderhouden met kunstenaars, communicatie, tentoonstellingsontwerp, opbouw en afbouw, tot en met de uiteindelijke evaluatie.

Naast de tentoonstelling You All Fell For My Act presenteren de Rookies MA in samenwerking met Wes Westenburger (NL, 1981) Wes en MAMA’s Quartet of Queer Experiences. Dit project is onderdeel van Wereld van Witte de With, internationaal kunstenfestival van 9 t/m 11 september 2011. Quartet of Queer Experiences is een verzameling van verschillende acts bestaande uit onder andere een hedendaags rariteitenkabinet, burleske optredens van Prinzessin Hans en recordpogingen van machoman Duncan Allen. Meer informatie: www.festivalwww.nl.

Samengesteld door Benjamin Li, Jesse van Oosten, Kyra de Boer, Naomi Oosterman en Thomas Molenaar met bijdrage van Ai Weiwei, Evan Baden, Jaimie Warren, Kalup Linzy , Kim Nuijen, Mark Callahan en Renée van Trier

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam