Wat gebeurd er als je navigeert met je zintuigen? Welk verhaal vertellen jouw associaties?

‘Welkom bij het reisbureau ‘Departures’. Mijn naam is Nabil Tkhidousset en ik ben je reisgids van vandaag. Ik neem je mee op reis naar de Witte de Withstraat. In deze tour staat niet de bestemming centraal maar de ervaring. Samen gaan we via verschillende zintuiglijke waarnemingen de Witte de Withstraat op een volledig nieuwe manier ervaren. Vervolgens stappen we in de schoenen van de reisgids om een eigen tour te ontwerpen.

Hoe verandert je ervaring als je je slechts op één van je zintuigen concentreert? Wat gebeurt er als je je zintuigen volgt om door de wereld te navigeren? Welk verhaal vertellen jouw associaties? Samen gaan we onderzoeken wat het betekend gids te zijn en hoe je met eigen associaties nieuwe betekenissen laat ontstaan.’

De workshop is gebaseerd op de thema’s van de tentoonstelling Departures, geprogrammeerd door Annosh Urbanke. Deze tentoonstelling nodigt je uit de positie van de toerist te verkennen. De kunstwerken activeren sensorische en beschouwende vormen van reizen die een andere belevenis van plek, context en navigeren in gang zetten.

webp-net-resizeimage-3Foto door Felicitas Lenz

De workshop is geschikt voor iedereen, van 12 tot 200 jaar oud. Voor families, vriendengroepen en bedrijfsuitjes. We nodigen je uit om een half uur voor begin van de workshop onder het genot van een Mocktail de verschillende bestemmingen van Departures te bezoeken.

Indien een aantal van 5 deelnemers niet wordt gehaald, behoudt MAMA zich het recht voor de workshop te annuleren. In geval van annulering hoor je dit uiterlijk een dag voor de geplande workshop. 

De workshop is nederlandstalig. Voor engelstalige groepsboekingen, neem contact op met Felicitas Lenz felicitas@thisismama.nl.

Datum: Elke donderdag en zondag in oktober

Tijd: 17:00 (donderdag) & 16:00 (zondag)

Tickets: 5 euro per persoon

Nabil Tkhidousset (28), beter bekend als De Alchemist, is een echte verhalenverteller. Hij is schrijver en spoken word artiest. Daarnaast kwam hij voor het eerst in contact met MAMA via het talentontwikkelingstraject On The Point en is momenteel een drijvende kracht van MAMA’s educatie team.

Met zijn verhalen geeft  hij een stem geven aan degenen die ongehoord blijven. Nabil  neemt je mee in zijn verhalen en laat je voelen alsof ze altijd al een onderdeel van je leven waren.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related

Website by HOAX Amsterdam