Werktitel, de podcast over werken in de kunst gemaakt door Alix de Massiac en Zoë Dankert
wt_afl-4-2Met dank aan Werktitel.

Het ritme van de werkweek gaat als volgt: van 9 tot 5, van maandag tot vrijdag. Mensen werkzaam in de kunst vertellen over tempo. Het tempo van toen, nu én hun eigen tempo als werkend mens. De wetenschap fluistert al lang dat we te hard gaan. Passie aangelengd met een 24/7-werkethos: het blijkt een giftige cocktail die steeds vaker uitmondt in totaal uitgeblust zijn.

Om te horen wat daar de signalen van zijn en hoe Steve Jobs tegen werk aan kijkt, tune in op deze aflevering die speelt met ritme, tempo en tijd. De soundscape aan de hand van gevonden samples & beats van geluidskunstenaar Nathalie Bruys neemt je mee door de levens en ervaringen van kunstenaars, directeuren, schrijvers, projectleiders, curatoren en één onderzoeker die de actualiteit, actualiteit, actualiteit vaarwel probeert te kussen.

In deze aflevering spreekt Werktitel met Alex de Vries, Annet Zondervan, Eelco van der Lingen, Femke Haijtema, Geeske Pluijmers, Hans den Hartog Jager, Jessy Koeiman, Katía Truijen, Kim de Haas, Kris Dittel, Maaike Lauwaert, Maartje Korstanje, Marten Kuijpers, Nadine Rooij, Nat Muller, Nathalie Hartjes, Rosa Paardenkooper, Thijs Lijster en Yvonne Grootenboer.

{{ currentTime / duration }}

Werktitel is opgenomen, geschreven, geproduceerd en gemonteerd in 2021 door Alix de Massiac en Zoë Dankert. Sound art en mixage aan de hand van gevonden geluiden en samples door Nathalie Bruys. Grafische vormgeving: Elisabeth Klement.

Stuur je vragen en opmerkingen naar contact@werktitel.org. We zijn te volgen via Instagram. Voor meer informatie over deze en eerdere afleveringen ga naar de website van Werktitel, waar je ook Engelse vertalingen van elke aflevering kunt vinden.

Related