De tentoonstelling Werelden tussen Woorden is geïnspireerd op een poging om te kijken naar de verschillende instrumenten die we kunnen gebruiken om verhalen te vertellen, hoe ze worden geïnspireerd of beïnvloed door cultuur en erfgoed, en om de verschillende expressieve en gestuele media van taal te onderzoeken. Toen de tentoonstelling opende, bevonden we ons in een periode van isolatie te midden van de coronapandemie en met weinig zekerheid dat die zou ophouden. Daarom hebben we tijdens de tentoonstelling ons best gedaan om ons programma zo aanwezig mogelijk te houden met IRL momenten en voor kijkers die thuis waren, buiten de stad en nu in post-pandemische rehabilitatie, hebben we een videotour voor u gemaakt, Labyrinths Between Lockdowns. Een manier om door de tentoonstelling te lopen en een intieme blik te werpen op de werken van Ada M. Patterson, Cihad Caner, Gilang Anom M. M. en Tarona. Nu kun je de showroom bezoeken vanuit de lens van een camera en verweven met muziek van Beallmighty, interviews met de kunstenaars en storytelling.

Naast deze video maakten we tijdens de show een programma van live acts en een workshop in samenwerking met vijf performance kunstenaars. Binnen dit programma gingen deze vijf kunstenaars op zoek naar manieren om te communiceren buiten woorden om door gebruik te maken van de straat, de ramen, een bewakingscamera en dit alles met de beperkingen die kwamen met de 1,5 meter regel voor sociale afstandelijkheid.

Ratri Notosudirdjo (Jakarta, 1994) is een performance- en installatiekunstenaar gevestigd in Rotterdam. Haar onderzoek en praktijk houden zich bezig met de- en postkoloniale theorie, waarbij ze zich concentreert op historische en hedendaagse mechanismen van culturele en spirituele identiteit terwijl ze vertrekt vanuit de Aziatische diaspora. Haar werk streeft ernaar om zachtheid en soepelheid uit te drukken door middel van rituelen, taal en het proces van betekenisgeving. In haar meest recente werken gebruikt ze middelen van collaboratieve workshops om ingebeelde en interactieve landschappen te bouwen met performatieve objecten.

19/11/2021 – 16/01/2022

Programmamaker:
Ratri Notosudirdjo

Kunstenaars:
Ada M. Patterson
Cihad Caner
Gilang Anom M. M.
Tarona

Scenograaf:
Roxette Capriles

Grafisch ontwerper:
Noémi Biró

Related

Website by HOAX Amsterdam