screen-shot-2022-11-14-at-12-21-05Mother's Archive, 2022. Digitale scans en collages, machinaal gebreid textielpaneel. door Martina Farrugia

Gelukkig hoef je MaMA’s showroom niet te missen tijdens de opbouwperiode in aanloop naar een nieuwe expositie want onze ramen zullen de komende weken functioneren als opzichzelfstaande expositieruimte. Loop de komende dagen langs om het werk van Martina Farrugia; Mother’s Archive, te bewonderen.

Dit project visualiseert Martina’s fascinatie voor een notitieboek dat ze in haar jongere jaren vaak gebruikte. Het bevat krabbels, aantekeningen, textielmonsters en tijdschrift-pagina’s die de moeder van Farrugia had verzameld toen ze studeerde aan de naaischool in Malta.

Dit experimentele werk speelt met verschillende interpretaties van grafische archiefelementen: de digitale collage en overlays met textielstalen tonen een speels perspectief, waarbij de kunstenaar verschillende scans van het notitieboek combineert en de verzameling textiel opnieuw interpreteert, alsof ze die zie zelf in het notitieblok heeft geplakt.

Martina Farrugia (1998) is een ontwerper gevestigd tussen Malta en Nederland. Ze heeft een achtergrond in kunstgeschiedenis, archeologie en digitale kunst. Haar huidige werk richt zich op de handelingen van verzamelen en reconstructief geheugen, waarbij ze deze fascinaties en bevindingen vertaalt door middel van klei. Martina maakt deel uit van het host learning traject van MaMA.

Related

Website by HOAX Amsterdam