Dag lief persoon,

Hoe gaat het met je? We willen allereerst iedereen sterkte wensen voor de onzekere tijden die we met z’n allen tegemoet gaan. Er komt een hoop op ons af. De impact die fysiek isolement heeft op de geestelijke gezondheid. Maar natuurlijk ook de dreigende economische crisis en de ontwrichtende werking die deze kan hebben op de maatschappij. Wellicht verzacht het de pijn wanneer je weet: je bent niet alleen..

Middels dit bericht delen we graag welke maatregelen MAMA heeft genomen en vooral wat we de komende weken kunnen betekenen voor jou.

De huidige stand van zaken:
– Onze showroom is tot nader orde gesloten; d.w.z. onze tentoonstelling Climate Knowledges is in ieder geval tot 6 april niet fysiek te bezoeken.
– Ons kantoor is gesloten; we werken thuis en zijn het best bereikbaar per mail.
– Voorbereidingen voor toekomstige projecten worden zoveel als mogelijk voortgezet.

Samen met programmamaker Angela Chan, initiator en organisator van online curatorial project WORM: Art + Ecology, hebben we pas nét de expositie Climate Knowledges geopend. Hiermee richt Angela onze blik op kennis die nog onvoldoende deel uitmaakt van het debat over klimaatverandering; niet-Westerse perspectieven die vertrouwen op geleefde en belichaamde ervaringen.  

We blijven gecommitteerd aan dit project. Des te meer omdat nu de Coronacrisis ons overvalt, het wederom lijkt dat het Westen zich van te veel ingenomen superioriteit bedient. 

Climate Knowledges is online te bezoeken in onze virtuele showroom (voor nu enkel Engelstalig en niet vanaf mobiele apparaten). Daarnaast zullen we ons platform www.thisismama.nl blijven gebruiken om verdiepende inhoud te presenteren. Check de website regelmatig of volg ons op social media om op de hoogte te blijven.         

MAMA is een relatief kleine organisatie en de komende weken gaan we onze creativiteit gebruiken om – ondanks alle beperkingen – toch een steentje bij te dragen aan de nieuwe realiteit waarin we leven.  Wat gaan we de komende tijd verder doen:

– MAMA is een ontmoetingsplek. Dat gaan we ook online voortzetten. We zetten ons in om laagdrempelige online bijeenkomsten te organiseren, van gezamenlijke filmsessies tot livestreams van performances. Heb je hier een goed idee voor? Laat het ons weten.
– We proberen bij al het bovengenoemde zoveel als mogelijk Team MAMA te betrekken. We waren een team vóór de crisis – en dat blijven we ook tijdens de crisis. One love.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen? Lijkt het je interessant bij te dragen aan de tijdelijke transformatie van MAMA naar een online community? Of wil je gewoon even ventileren? Schroom niet ons te contacteren per mail; ook wij kunnen de afleiding goed gebruiken!

Blijf de richtlijnen van het RIVM volgen, zorg goed voor jezelf, en we zien elkaar ook in het echte leven snel weer.

De fantastisch mooie foto bovenaan dit bericht is genomen door Tomas Mutsaers tijdens de opening van Climate Knowledges.

xoxo,

MAMA

Website by HOAX Amsterdam