Een (ont)roerende visuele reactie

Redacteur Belle Venema leerde begin 2019 de talentvolle stripkunstenaar Tosca Hamel kennen tijdens één van de bijeenkomsten van Draw Club Rotterdam. De strips van Tosca zijn prachtige vensters naar intieme en kwetsbare werelden. Fast forward naar november 2019. Belle bezoekt MAMA’s tentoonstelling Various Exhibition Titles. Hier kijkt het publiek niet naar kunst ín de showroom, maar juist naar buiten; de raamvensters van de showroom vormen het decor voor de kunstwerken. Belle weet direct: ik moet Tosca uitnodigen deze tentoonstelling te bezoeken.

Het resultaat van dit bezoek is een (ont)roerende visuele reactie op een aantal werken uit de tentoonstelling. Hoewel de meeste herinneringen aan Various Exhibition Titles enkel terug te vinden zijn als geestelijke memento’s, heeft Tosca hun bezoek vereeuwigd in een prachtig drieluik.

Klik op de ‘lightbox’ en dompel je onder in de wereld van Tosca en de vragen die de tentoonstelling bij hen opriep. Vergelijk jouw eigen bezoek aan Various Exhibition Titles met de ervaring van Tosca. Of heb je Various Exhibition Titles nooit bezocht? Dan is dit de perfect kans om er stiekem toch een beetje bij te zijn geweest. Inzoomen om de beelden goed te bekijken en de tekst beter te lezen is geen probleem.

De werken waaraan expliciet wordt gerefereerd zijn Marijn Ottenhof – This Place is Nowhere en Natasha TaylorThe Aura.

Dank voor je mooie tekeningen, Tosca!

Dit verhaal is onderdeel van Various Exhibition Titles. Belle Venema was betrokken als editor, Tosca/Valentijn Hamel als content creator.

 

Related

Website by HOAX Amsterdam