Serieus nagetekende kindertekeningen, humoristisch troostende fietsstickers, sociaal betrokken met blote billen, duistere kruistochten vol boetedoening en gewelddadig provocerende opera.
Vijf eigenzinnige Rotterdamse kunstenaars: Tijs van Bakel, Tessa Biemans, Lisa Blaauwbroek, Peter Vianen en Jacco Weener, allen met een liefde voor tekenen, zijn samengebracht door Chantal van Lieshout om naar een kortstondige tentoonstelling toe te werken bij Showroom MAMA. Of het de overeenkomsten zijn of juist de verschillen die hen met elkaar verbinden wordt onderzocht in de week voorafgaand aan de expositie. De kunstenaars zullen samen een fietsuitje maken in de omgeving van Rotterdam. Het is de uitdaging voor Van Lieshout om met bestaand en met nieuw werk naar aanleiding van dit uitje de werken van de kunstenaars met elkaar te verbinden. Of het nou klikt of clasht, nieuwe vriendschappen zijn in de maak.

Graag zien we je bij de opening op vrijdag 12 augustus 2022 van 16 – 22u of een dag later op zaterdag 13 augustus 2022 van 12 – 17u bij MAMA aan de Witte de Withstraat 29 – 31, 3012 BL Rotterdam.

Programma 12.08.2022:
16:00 doors open
19:00 – 20:00 performance Jacco Weener
20.00 – 22.00 DJ ZEZ
Kunstfietstocht stop #5: De expositie is onderdeel van een Kunstfietstocht die Chantal van Lieshout maakt langs verschillende kunstinstellingen in Nederland. Hierbij fietst Van Lieshout van locatie naar locatie om daar telkens een of twee weken lang met behulp van lokale kunstenaars en geïnspireerd door de omgeving aan een project te werken met een expositie of workshop als resultaat. De kunstfietstocht wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en erfgoed.
Website by HOAX Amsterdam