Drift to Wonder is een speciaal evenement van de huidige tentoonstelling, Voorouderlijk Geluk, die je uitnodigt om te ontdekken hoe je in relatie staat met de natuur en verder gaat dan je menselijke zelf. Tijdens het evenement wordt je verwelkomd met speciale drankjes en begeleid door een geluidswerk, beide gemaakt door Natalia Sorzano.

imagen-para-mama

Het geluidsstuk maakt deel uit van een onderzoeksproces dat Sorzano heeft verzameld tijdens veldbezoeken aan natuurlijke en teruggewonnen locaties in Nederland. Het werk bouwt voort op een project met de titel Mud, the viscous band, bestaande uit een muziekband gemaakt van monsterachtige karakters samengesteld uit natuurlijke en gerecyclede materialen, zoals boomstammen, rotsen, keramiek, afvalstoffen en plastics.

Met dit project onderzoekt Sorzano verlangen door middel van geluid, gezangen en storytellingIn dit geluidswerk neemt Sorzano fragmenten uit Sara Ahmeds tekst Orientations: Toward a Queer Phenomenology als uitgangspunt, om zich voor te stellen hoe iemands gevoel van neiging naar kan worden afgeleid door de vorm en het geluid van andere niet-menselijke lichamen.

Locatie: MAMA Rotterdam

Datum: zondag 15 augustus 2021

Tijd: 3 rondes (15:00-15:30, 16:15-16:45 en 17:30-18:00)

Reserveer hier je plekje

 

Natalia Sorzano (1984) studeerde af in rechten en beeldende kunst en werkte van 2010 tot 2014 op het gebied van mensenrechtenonderzoek, waar ze het bureau voor LGBTIQ-zaken voor de Colombiaanse regering coördineerde. In 2016 behaalde Natalia haar MFA-diploma in fine art aan het Piet Zwart Instituut in Rotterdam, waar ze nu woont. Ze is mede-oprichter van het faciliterende, door kunstenaars gerunde platform GHOST en de queer community space / les university of life Tender Center. Natalia ensceneert en vertaalt gesprekken en ontmoetingen naar mixed media installaties, muziek en performance naar video. Haar werk verkent praktijken van relaties, overtuigingen en gemengde identiteiten door meerdere stemmen en verhalen te kanaliseren om mystiek, politiek, mondelinge geschiedenis en theorie naast elkaar te plaatsen.

Related

Website by HOAX Amsterdam