Op vrijdag 23 oktober vond de opening plaats van de tentoonstelling On Collective Care & Togetherness. Wij willen iedereen bedanken die de tentoonstelling heeft bezocht of de livestream van het gesprek tussen deelnemende kunstenaars en Joana Cavaco heeft bekeken. Je kunt hier meer te weten komen over het programma en de onderstaande stream bekijken.

Tijdens het openingsprogramma voert Marlou Fernanda de performance “I Carry The Weight” uit, welke ook onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling. Daarna zal een ronde tafelgesprek plaatsvinden tussen de deelnemende kunstenaars. Zij spreken over hun werk, self en community care, creativiteit tijdens quarantaine en radicale zachtheid. Het gesprek vindt plaats in het Engels en wordt gemodereerd door Joana Cavaco.

Meer informatie over Marlou Fernanda’s performance:

“In deze performance confronteer ik mijzelf met de realiteit van het leven in mijn eigen bubbel. Herhaaldelijk roep ik: “Ik moet alles alleen doen.” Symbolisch draag ik het gewicht van de tafel op mijn rug en roep ik dat ik alles alleen moet doen zonder daadwerkelijk om hulp te vragen. In deze performance geef ik je een kijkje in dat stukje van mijn mind. De manier waarop je naar mij kijkt tijdens de performance is de manier waarop ik normaal gesproken naar de wereld kijk – door het te zien gebeuren en er niet deel van te zijn. Ik heb me vaak alleen en buitengesloten gevoeld, en ik denk dat dit een van de redenen is waarom ik mij in mezelf ben gaan keren. Hoe vaker je de woorden “ik moet alles alleen doen” herhaalt, hoe meer je het begint te geloven. 

Dit is de verwezenlijking van die woorden en ik gebruik deze performance om nu eens vanuit mijn eigen ogen naar mezelf te kijken. Door het doen van deze performance confronteer ik mezelf met deze gedachte en hoe dat er nu echt uitziet als ik zo denk en als ik deze woorden uitspreek. Ik wil ervan afzien en kunnen groeien, maar hiervoor heb ik eerst een bepaalde confrontatie nodig.” 

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Website by HOAX Amsterdam