In het kader van de tentoonstelling MACHT VAN WIE! vindt op zaterdag 25 juni het symposium MACHT VAN HET GESPREK plaats: een paneldiscussie met verschillende personen uit de videogame-industrie over hoe games mogelijk als vorm van protest kunnen functioneren. De Italiaanse film- en videogameregisseur Leonard Menchiari* zal het symposium voorzien van een keynote over zijn werk. Menchiari richt zich op Vision Design en Creative Direction én is het brein achter RIOT: Civil Unrest (2019) en de recent uitgebrachte game Trek to Yomi

Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats in MAMA’s showroom, waar op uitnodiging ook enkele namen uit de game-industrie aanwezig zullen zijn. Programmamaker Sebastiaan Hoogstraten en makers Anna Sandri en Guido de Boer zullen een rondleiding geven van de tentoonstelling.

MACHT VAN HET GESPREK is onderdeel van MACHT VAN WIE!, een tentoonstellingsproject waarin het nieuw ontworpen level Woonopstand voor de game RIOT: Civil Unrest centraal staat. Dit level is gebaseerd op de Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam. 

MACHT VAN WIE!, over machtsposities, politiegeweld en het demonstratierecht, toont aan dat de gamewereld kan worden begrepen als een cultuur waar eigenaarschap, representatie en participatie onderscheidende kwaliteiten zijn, welke het maken tot een kritisch maatschappelijk forum. 

Timetable:

@Het Auditorium van TENT en Kunstinstituut Melly

13:15 Start symposium
13:30 Keynote Leonard Menchiari
14:15 Pauze
14:30 Start panelgesprek over videogames, kunst en protest
16:00 Q&A panel

@MACHT VAN WIE! in MAMA’s showroom

17:30 Rondleiding door MACHT VAN WIE!
18:00 Netwerken
20:00 Einde evenement

*Het bezoek van Leonard Menchiari wordt mede mogelijk gemaakt door het Internationaal bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related