Eindexamententoonstelling: Material Context

De Master Fine Art van het Piet Zwart Instituut viert de afgestudeerden van 2020 en 2021 met een tentoonstelling van hun recente werken.

Lockdowns en opstanden. Het vagevuur van thuisblijven terwijl de wereld in brand staat. Hoe kijk je naar artistieke productie terwijl de omstandigheden van de vertrouwde wereld om je heen snel veranderen? Dit zijn slechts enkele toestanden en vragen die van invloed zijn geweest op de vele en gevarieerde richtingen die de afgestudeerden van de Master Fine Art in 2020 en 2021 hebben genomen, twee boekensteunen aan de beide zijden van een heel lang jaar.

De locatie van deze tentoonstelling, het voormalige stadsarchief van de gemeente, biedt een architectonisch kader. Een ruimte die, als een opslagplaats voor gegevens en documentatie van een stad gedurende meerdere decennia, door lagen van de geschiedenis heen kan projecteren.

Het Archief, nu ontdaan van zijn inhoud, biedt een materiele context aan het collectieve streven deze tijd te vatten. Welke materialisaties, documenten of overblijfselen dienen als bruikbare herkenningspunten van gedeelde geschiedenissen? Hoe vertegenwoordigt een enkel beeld niet alleen zichzelf, maar kan deze de plaats innemen of ondervangen van een gemeenschappelijke verhaal, of zelfs mondiale paradigma’s?

Data: 1 – 11 juli 2021
Locatie: Het Archief, Robert Fruinstraat 52, Rotterdam, NL
Opening: 1 juli, 17.00 – 22.00 uur
Performances: ntb
Online performance & screeningprogramma: 10 juli

Openingstijden:
2 & 3 juli: 12 – 20 uur
4 – 10 juli: 12 – 19 uur (5 & 6 juli gesloten)
11 July: 12 – 18 uur

MFA 2020 – 2021: Guillem S. Arquer, Emma Astner, Linus Bonduelle, Dagmar Bosma, Pascale De Graaf, Aimilia Efthimiou, Halla Einarsdóttir, Diana Al Halabi, Junghun Kim, Bruno Neves, Steven Maybury, Christian Aagaard Ovesen

MFA 2019 – 2020: Ayo, Annabelle Binnerts, Antonia Brown, Jake Caleb, Olga Hohmann, Peter Horneland, Jamie Kane, Lucia Bayon Mendoza, Lukas Messner, Josie Perry, Petter Johan Dahlstrom Persson, Daphne Simons, Yanik Soland, Berglind Erna Tryggvadottir

Georganiseerd door: Danny Giles (course director, Master Fine Art), Nathalie Hartjes (directeur, MAMA), Kim de Haas (daily manager, MAMA)

Houd tijdens je bezoek rekening met de huidige COVID-19 maatregelen: houd voldoende afstand, desinfecteer je handen en blijf thuis als je Covid-19 symptomen hebt.

archief-002-1200x595

Tentoonstellingslocatie – Het Archief:

De tentoonstelling vindt plaats over vier verdiepingen van gebouw Het Archief in Rotterdam. Dit gebouw, dat ooit het stadsarchief van Rotterdam herbergde, is getransformeerd tot een centrum voor kunstenaarsateliers en tentoonstellingsruimte.

Over HOME

HOME is het leidmotief waarmee we gesprekken rondom opvattingen van geborgenheid, representatie en identificatie aanwakkeren. HOME is een basis, een plek waar je naar terugkeert én een anker voor de verdere reis. HOME (ook online) is het begin van je verbondenheid met anderen. Onder de naam HOME presenteren we tevens onze tentoonstellingen in de showroom. In samenwerking met jonge makers geven we uitdrukking aan interpretaties over HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Website by HOAX Amsterdam