Bestel nu! 

Nr. 39 met Rijst ‘Kipblokjes met Pikante Saus’, Benjamin Li
500 stukjes, Editie van 100 unieke exemplaren
In samenwerking met MAMA en LAM museum.
Prijs: €100,-.
Verkrijgbaar begin maart.
Reserveer een exemplaar door een email the sturen naar: nathalie@thisismama.nl

kipblokjes-met-pikante-saus_puzzel_2-2

De stereotyperende uitspraak “Nr 39 met Rijst” van Gordon richting een Chinese deelnemer in het TV-programma Holland’s Got Talent in 2013 bewoog kunstenaar Benjamin Li tot een langdurig zoektocht naar de unieke gerechten, objecten, verhalen en alle mensen die bijgedragen hebben aan het ontstaan en bestaan van het Chinees-Indische restaurant. Een uniek restaurant-type, waar Benjamin sindsdien met veel passie en respect honderden van bezocht, uitmondend in een alsmaar groeiend artistiek onderzoek en archief van gefotografeerde gerechten, menukaarten en wortelrozen.

In 2016 nodigde MAMA Benjamin uit bij te dragen aan haar Puzzel-karaoke marathon tijdens I <3 Camp door een beeld aan te leveren voor een van de wedstrijdpuzzels. Benjamin koos voor deze afbeelding gemaakt in Chinees-Indisch restaurant Happy Corner in Amsterdam en een van de eerste foto’s in zijn onderzoek.

Geluk zit in een onverwachtse hoek. Bij het zelf leggen van deze puzzel miste er een stukje. Dit witte vlekje was het begin van The Puzzle Collection, een reeks puzzels met beelden van andere iconische gerechten, zoals Tja Sieuw en Garnalen met Broccoli, waar Benjamin opzettelijk 33 – zijn leeftijd – stukjes verving door blanco puzzelstukjes. Toekomstige puzzels zullen even goed met een aantal puzzelstukjes gelijk aan zijn leeftijd worden vervangen; het groter wordende witte deel van de puzzels duidt het verstrijken van de tijd en de mogelijke vergankelijkheid van de gerechten. Welke zijn er nog over zoveel jaar?

Een van de puzzels uit The Puzzle Collection werd aangekocht door LAM museum in Lisse, hét foodart museum, die in 2018 Benjamin nomineerde voor de Volkskrant Beeldende Kunstprijs.

Nu, samen met MAMA en LAM, brengt Benjamin Li een herziene editie uit van de oorspronkelijke puzzel die hem een bijzondere weg in zijn praktijk deed inslaan. Alle exemplaren hebben een uniek detail en worden vergezeld met een mini-publicatie, een handleiding afgeleid van een gesprek tussen Benjamin Li en Marijke Phoa (www.allesiscultuur.nl), met bijdragen van Sietske van Zanten (directeur LAM museum) en Nathalie Hartjes (directeur MAMA).

Het gerecht Kipblokjes met Pikante Saus staat nog steeds op de kaart van restaurant Happy Corner. Benjamin kan het je zeer aanbevelen! Happy Corner, Plantage Middenlaan 30, 1018 DG Amsterdam.

Voor nu – veel puzzelplezier!

Benjamin Li
Verschillende vormen van identiteit, cultureel erfgoed, integratie en thuisgevoel zijn belangrijke thema’s in het werk van Benjamin Li. Inspiratie haalt hij uit het dagelijks leven, sociale media en persoonlijke evenementen. Li’s werk functioneert als een spiegel en maakt gebruik van stereotypen en bestaande misverstanden.

www.benjaminli.nl
Instagram

01_3-paprika-chip-benjamin-li-2

LAM

LAM is thé food art museum of the world. Brand new and full of international masterpieces. Above all, the LAM is an innovative museum encouraging its visitors to look differently at the world. With our super personal approach you always get a tailor-made art experience. You can find museum LAM museum on the historic Keukenhof estate in Lisse.

www.lamlisse.nl
Instagram

lam-museum-by-ronald-tilleman
Website by HOAX Amsterdam