Zoek jij een carrière in de culturele sector? Wil je bijdragen aan kunst- en cultuureducatie programma’s die de behoeften van jongeren centraal stellen? 

Dan hebben wij misschien wel de juiste baan voor jou! MaMA is op zoek naar een startende kunst- en cultuurprofessional met een mbo-achtergrond om onze afdeling educatie en talentontwikkeling te  versterken.   

Deze vacature is mede mogelijk gemaakt door toekenning van de regeling Erfgoed starters van het Mondriaan Fonds.

ls_221010_het-grote-blauwe-thuis_dsc9068_lowres-1

Onder de vleugels van de Medewerker Educatie & Talentontwikkeling, ben je verantwoordelijk voor het coördineren en uitvoeren van diverse educatieve activiteiten en programma’s. Je werkt nauw samen met de Medewerker Educatie & Talentontwikkeling om een stimulerende en effectieve leeromgeving te creëren voor zowel de leerlingen en studenten die ons bezoeken als de deelnemers binnen MaMA’s talentontwikkelingsprojecten.

Je belangrijkste taken omvatten het mede-coördineren van educatie boekingen en het uitbreiden van ons netwerk door scholen aan te trekken. Daarnaast organiseer je team activiteiten, zoals informele bijeenkomsten en workshops. Met een praktische en hands-on aanpak zorg je ervoor dat alle educatieve culturele activiteiten soepel verlopen en dat de behoeften van de leerlingen en ons MaMA-team voorop blijven staan. In samenwerking met de Medewerker Educatie & Talentontwikkeling, werk je aan het verfijnen van de bestaande educatie- en leermodules binnen MaMA en ondersteun je bij de ontwikkeling van nieuwe programma’s.

In het begin ligt de focus op het realiseren van reeds ontwikkelde activiteiten en programma’s. Na verloop van tijd, en in samenspraak met de Medewerker Educatie & Talentontwikkeling, word je aangemoedigd om initiatieven te nemen en zelf activiteiten te ontwikkelen die aansluiten bij de doelstellingen van MaMA en de behoeften van onze doelgroepen.

 

Takenpakket

 • Ondersteuning medewerker Educatie & Talentontwikkeling bij activiteiten en programma’s, op langer termijn ondersteunen nieuw te ontwikkelen educatie- en leermodules
 • Coördineren educatie boekingen
 • Acquisitie van scholen voor educatie programma’s 
 • Organiseren van vrijwilligers- en educatie activiteiten 

Ben jij iemand die 

 • Affiniteit heeft met kunst, pop- en jongerencultuur
 • Gepassioneerd is over het ondersteunen van anderen in hun leerproces
 • Enthousiast is om deel uit te maken van een leergemeenschap 
 • Die communicatief sterk is in het Nederlands en comfortabel in het Engels
 • Een mbo 3 of 4 diploma heeft, idealiter in een gerelateerd vakgebied zoals een creatieve opleiding, pedagogisch werk of sociaal werk
 • In Rotterdam of omgeving woont
 • Een teamplayer is
 • Georganiseerd en betrouwbaar is

Titel: Junior Educatie & Talentontwikkeling
Functieniveau: Faciliterend
Opleiding: mbo 3 of 4 niveau
Locatie: MaMA Rotterdam, Boomgaardsstraat 69 en Witte de Withstraat 29-31
Uren: 24 uur per week (0,6fte)
Salaris: tussen € 2.105,26 en € 2.342,11 bruto per maand bij een fulltime werkweek (40 uur), afhankelijk van leeftijd en ervaring. De berekening is gebaseerd op Richtlijnen Functie- en Loonhuis van De Zaak Nu 2023. 

De functie is in eerste instantie voor zeven maanden met uitloop tot een aanstelling voor in totaal twee jaar bij een wederzijdse match.

Eventuele vragen kun je stellen via felicitas@thisismama.nl

Word jij onze nieuwe collega? 

Stuur voor 20 november een korte motivatie (een half A4) en je CV naar info@thisismama.nl. Gesprekken vinden plaats op 29 en 30 november.

MaMA is een platform voor visuele cultuur en jong talent, dat zowel digitaal te vinden is als in haar showroom op de Witte de Withstraat 29 in Rotterdam. Sinds haar oprichting in 1997 maakt MaMA zich hard voor jongeren en zet zij zich specifiek in voor de zichtbaarheid van jongerencultuur. 

MaMA zorgt voor een toegankelijke ontmoeting met hedendaagse kunst. Wij brengen vernieuwende ontwikkelingen in beeld die relevant zijn voor een jonge generatie, de twintigers, de nieuwe beeld- en stadmakers, culturele producenten en publiek.

MaMA werkt samen met een grote en diverse groep opkomende professionals. Onze achterban geeft (gevraagd en ongevraagd) feedback op de inhoud en richting van de organisatie en is onmisbaar voor MaMA. Zij helpt ons om op het scherpst van de snede van de jongerencultuur te bewegen.

Related

Website by HOAX Amsterdam