This article is only available in Dutch.

Deze zomervakantie kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar (en iedereen die zich daarna nog kind voelt) terecht op Witte de Withstraat 50 voor een 100% Hedendaags kunstavontuur met voor ieder wat wils. Ervaar door het doorlopen van vier grote kunstinstallaties hoe een creatief proces van een kunstenaar kan beginnen. Ben jij een rebel, een sampler, een fantast of meer een pionier?

"Speciaal voor het Vakantie Paspoort maakt 100% hedendaags een interactieve tentoonstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar."

Transformeer in een Rebel en leer hoe je jouw emoties om kunt zetten in een krachtige stem waar de wereld iets aan heeft. Duik in het grijze kantoor van de Sampler en ontdek dat je ook met computers, een kopieerapparaat en een papiershredder kunst kunt maken en een grijze omgeving op die manier van kleur kunt voorzien. Zie jij jezelf eerder als een hands-on onderzoeker? Vind jij het leuk om je handen uit je mouwen te steken? Bouw dan mee aan de reuze knikkerbaan van de Pionier. Experimenteer met zwaartekracht en ontdek spelenderwijs wat wel en niet werkt. Zoek je liever de rust op? Duik dan in de zachte fantasievolle wereld van de Fantast. Droom weg bij een voorgelezen verhaal of maak een kussenfort waarin jij je prettig voelt.

Art Mediators aanwezig in de installatie
Tonnie Heijdra (rebel)
Maria Mombers (sampler)
Ilidia Medina (fantast)
Bram Verhoef & Lisa Diederik (pioniers)

Projectleiding
MaMA: Felicitas Lenz
Kunstinstituut Melly: Emilia Aivazian
TENT: Judith Vorwerk

Ontwerp: Studio de Ronners

Praktische informatie
Openingsfeest op vrijdag 12 juli, 16.00 – 18.00 uur, vrij toegankelijk
De toegang is altijd gratis voor kinderen. Heb je een Vakantiepaspoort? Dan kunnen er kosteloos twee gratis begeleiders mee.
Bezoek de activiteit tussen 12 juli t/m 25 augustus 2024

Adres: Witte de Withstraat 50
Openingstijden: wo t/m zo van 11.00 tot 18.00 uur
Kinderen altijd gratis toegang
Met jeugdvakantiepaspoort mogen er twee gratis begeleiders mee
Zonder jeugdvakantiepaspoort 6 euro per begeleider
Rotterdampas / MJK/ ICOM-card gratis toegang

100% Hedendaags is het overkoepelende kunsteducatie platform van kunstinstellingen MaMA, Kunstinstituut Melly en TENT voor leerlingen uit het voorgezet onderwijs en het mbo.
Speciaal voor het Vakantie Paspoort maakt 100% hedendaags een interactieve tentoonstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. 100% Hedendaags is ervan overtuigd dat ook het “jonge kind” zich kan verhouden tot de vier kunstenaarstypes: Rebel, Sampler, Pionier en Fantast, die de rode draad vormen in het VO programma.

Related

Website by HOAX Amsterdam