Doe mee

Op dit moment nemen we geen nieuwe mensen aan, dus het kan even duren voordat je een reactie ontvangt.

Het TEAM bestaat uit iedereen die voor en achter de schermen bijdraagt aan ons plan om de wereld over te nemen. Iedereen werkt vanuit zijn of haar eigen kwaliteiten, ambities en interesses aan diverse projecten binnen MAMA. We streven er naar een moderne, open en horizontale organisatie te zijn. Geen gezeik meer en jezelf direct inschrijven als vrijwilliger? Vul het formulier in, dan gaan we binnenkort een keer koffie drinken. Geen zin in een formulier? Stuur ons dan een creatieve mail. Heb je nog iets meer overtuiging en informatie nodig voordat je ons contacteert? Klik dan op ‘vertel mij meer’. Om verwarring te voorkomen, nogmaals: het gaat hier om een vrijwilligersfunctie. Eventuele vacatures vind je hier.

Loop jij warm voor visuele cultuur? Ben je geboeid door de manier waarop beelden en verhalen in populaire cultuur en hedendaagse kunst de wereld waarin we leven vormen? Ben je organisator of maker, of gewoon genieter? Wil je je handen uit de mouwen steken en zelf meebepalen welke impact visuele cultuur maakt op jouw wereld? Als crewmember van Team MAMA kan je op allerlei manieren bijdragen en meeschrijven aan ons programma. Tegelijkertijd bevind je je onder gelijkgestemden, dat is goed voor diepgaande discussies, of gewoon om de nacht mee in te duiken.

Basics

Allereerst vinden we het belangrijk dat je MAMA goed leert kennen. En wij jou. MAMA’s Talent Coordinator voert met elk nieuw crewlid een intake gesprek om in kaart te brengen waar je interesses, talenten en leerwensen liggen, welke skills je al hebt en wat je nog wilt ontwikkelen. Je krijgt meteen een 360 van de organisatie doordat je direct medeverantwoordelijk gemaakt voor een aantal algemene taken, zoals flyeren, de publieksbegeleiding in de showroom en bardiensten draaien. Je eerste shifts voer je uit met een buddy die al langer meedraait – zo hoor je meteen alle relevante roddels en weetjes over de organisatie 🙂

Professionalisering

Bij MAMA kun je jouw plek in de culturele sector ontdekken. Ben je meer geïnteresseerd in communicatie of educatie? Hou je ervan inhoudelijk events te organiseren, of ben je meer een productietijger? Leer ook de praktische kant van het tentoonstelling maken door je aan te sluiten bij de opbouwploeg. Met enige regelmaat organiseren we masterclasses die vraag gestuurd zijn vanuit Team MAMA. Welke vaardigheden helpen jouw deelname aan de organisatie, maar ook je persoonlijke en professionele groei. Of misschien wil je zelf graag kennis over dragen aan het Team. Samen leren en elkaar inspireren is key.

Informeel en Sociaal

MAMA organiseert regelmatig borrels, soms zonder specifiek doel, gewoon voor de leuk, maar vaak ook om het hele Team MAMA op de hoogte te stellen van toekomstplannen en feedback te vragen. In kleinere groepen worden Teamleden uitgenodigd om bij te dragen aan brainstorms als die aansluiten bij specifieke interesses en kennis en iedereen is welkom om aan te sluiten bij de wekelijkse stafvergadering en agendapunten in te brengen. MAMA’s staf maakt tijd vrij om andere Teamleden te ondersteunen met individuele projecten, sollicitatiebrieven en loopbaanadvies en wanneer we mogelijkheden zien verbinden we je aan ons eigen professioneel netwerk. Uiteraard is de jaarlijkse Team BBQ altijd een memorabel en onmisbaar moment.

Blijvende footprint

We moedigen Teamleden aan hun stempel te drukken op het programma. Bij elke tentoonstelling worden twee randactiviteiten georganiseerd met en door Team MAMA, een in samenwerking met de programmamaker, en een als zelfstandig antwoord op de vraagstukken van de tentoonstelling. Als Team MAMA lid kan je aansluiten bij het Networks comité en meebepalen welke projecten ondersteund zullen worden. Sinds de herfst van 2017 werkt MAMA aan het opbouwen van een bibliotheek rondom de pijlers inclusiviteit en informele gemeenschappen, deze ontwikkelt zich aan de hand van het tentoonstellingsprogramma en suggesties van de Teamleden.

Website by HOAX Amsterdam