Lezing: Post Internet: 2007 - 2014 door Gene McHugh

Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium gericht op een van de belangrijkste gebieden van de visuele cultuur van vandaag: het internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici bespreken dit onderwerp met elkaar en met het publiek in een gevarieerd programma van paneldiscussies, dialogen, lezingen en workshops.

{{ currentTime / duration }}
''new virtual and experimental tropes''

Luister naar Gene McHugh’s lezing in deze podcast over het fenomeen ‘Post-internet’. Gene McHugh introduceerde de term post-internet-kunst terwijl hij zijn ‘Post Internet’-blog ontwikkelde, die ook een belangrijke rol speelde bij het bepalen van deze term. Hij beweert dat de term ‘Post Internet’ zijn beloop heeft genomen en kan worden beschouwd als een kunsthistorische beweging, met de nodige fasen, toonaangevende spelers en conclusies. Betekent dit de dood van Post Internet?

Gene McHugh (VS) woont en werkt in Los Angeles. Hij is de auteur van Post Internet (2011), een verzameling blogposts van zijn website met dezelfde naam, en de producent van Net Art Hell, een recente podcast gericht op individuele kunstwerken. Hij is momenteel Head of Digital Media in het Fowler Museum aan de UCLA, was daarvoor de Interpretation Fellow in het Whitney Museum of American Art en de Editorial Fellow in Rhizome in het New Museum. Zijn stukken over digitale cultuur werden gepubliceerd in onder andere, Artforum, Aperture, Garage en Rhizome, en de anthologie You are Here: Art After the Internet (2014), redactie door Omar Kholeif, en het aankomende Mass Effect, onder redactie van Lauren Cornell en Ed Halter. Hij is ook de curator van diverse tentoonstellingen, waaronder projecten van Nate Hill, Ann Hirsch, het duo Bunny Rogers en Filip Olszewski.

Podcast editing: Marel Jap-Sam

Gelinkte tentoonstelling:
The Internetional House of Cozy

Related