Artist talk: Jan Robert Leegte

Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium gericht op een van de belangrijkste gebieden van de visuele cultuur van vandaag: het internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici bespreken dit onderwerp met elkaar en met het publiek in een gevarieerd programma van paneldiscussies, dialogen, lezingen en workshops.

 

{{ currentTime / duration }}
''Ping ponging back to the internet''

In deze podcast spreekt Jan Robert Leegte over het begrip materialiteit in zijn werk, doorspekt met zijn visie op het politieke aspect in Post Internet art.

Jan Robert Leegte (NL) is een kunstenaar die onderzoek doet naar de fenomenologie en het conceptuele begrip van digitale materialiteit, geïntroduceerd door de komst van de computer en het internet. Gefascineerd door de wereld achter het computerscherm, onderzoekt Leegte sinds 1997 de sculpturale mogelijkheden van het internet door samen te werken met mensen als JODI en Mouchette. Met het doel om online kunst te combineren met de galerijwereld, verlegde hij in 2002 de focus naar het implementeren van digitaal materiaal in de context van de galerieruimte. Leegte studeerde Schone Kunsten aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, na zijn studie Architectuur aan de Universiteit van Delft. Hij is hoogleraar internetgerelateerde kunst aan de Rietveld Academie in Amsterdam, ArtEZ in Arnhem en de KABK in Den Haag. Hij was ook medeoprichter van BrowserBased.org, een onderzoeksplatform voor internet gerelateerde kunst. Hij woont en werkt in Amsterdam.

Podcast editing: Marel Jap-Sam

Gelinkte tentoonstelling:
The Internetional House of Cozy

Related