Artist Talk: Harm Van Den Dorpel

Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium gericht op een van de belangrijkste gebieden van de visuele cultuur van vandaag: het internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici bespreken dit onderwerp met elkaar en met het publiek in een gevarieerd programma van paneldiscussies, dialogen, lezingen en workshops.

{{ currentTime / duration }}
''They are just one possible outcome out of many''

Harm Van Den Dorpel spreekt in deze podcast over zijn werk en methodologieën, bitcoins, en zijn ideeën over het feit dat hij wordt gelabeld als ‘sleutelfiguur’ in de post-internetkunst.

Harm van den Dorpel (NL) is een Nederlandse kunstenaar die woont en werkt in Berlijn. Hij heeft solotentoonstellingen gehad in Abrons Art Centre en American Medium, NYC, Neumeister Bar-Am, Berlijn, en heeft deelgenomen aan verschillende opmerkelijke groepstentoonstellingen, waaronder Art Post-Internet, Ullens Center for Contemporary Art, Beijing, Image Employment, MoMA PS1, NYC, en Free, the New Museum, NYC. Het werk van Van den Dorpel omvat onlineprojecten, zoals de Dissociations-website, evenals muurwerken en sculpturen. Zijn werk beoogt ‘elke vermeende hiërarchie in medium of actualiteit’ gelijk te trekken. Hij presenteert en onderzoekt zijn eigen werk op zelf geprogrammeerde intuïtieve en associatieve informatiesystemen. Deze reflecteren op de algoritmische en door de markt gestuurde organisatie van bestaande populaire sociale mediaplatforms.

Podcast Editing: Marel Jap-Sam

Gelinkte expositie:
The Internetional House of Cozy

Related