Situating Post Internet

Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium gericht op een van de belangrijkste gebieden van de visuele cultuur van vandaag: het internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici bespreken dit onderwerp met elkaar en met het publiek in een gevarieerd programma van paneldiscussies, dialogen, lezingen en workshops.

{{ currentTime / duration }}
''The evolution of the Post Internet into an art market trend''

De tweede dag van het symposium opent met een lezing van Domenico Quaranta, die in deze podcast kan worden beluisterd. Hij neemt een standpunt in tegen de oversimplificatie van de term ‘Post Internet’. Hij speelt de term in de context van surfclubs en kunst in netwerkomgevingen vanaf het begin van de 21e eeuw. Daarmee laat hij zien dat het Post-internet niet alleen maar een strategie is om internetkunst glitter en glamour te geven binnen de white cube, maar een integraal onderdeel is geworden binnen de internetkunst van de afgelopen tien jaar.

Domenico Quaranta (IT) is een criticus en curator van hedendaagse kunst die geïnteresseerd is in de manier waarop kunst de huidige technologische verschuivingen weerspiegelt. Hij werkt regelmatig samen met tijdschriften en schrijft recensies voor Flash Art, Artpulse en Rhizome. Hij is de auteur van Beyond New Media Art (2013) en In My Computer (2011) en heeft bijgedragen aan een aantal boeken en catalogi, waaronder GameScenes, Art in the Age of Videogames (2006) en THE F.A.T. MANUAL (2013). Sinds 2005 heeft hij vele tentoonstellingen gecureerd en mede-samengesteld, waaronder Holy Fire, Art of the Digital Age (2008), RE: akt! (2009 – 2010), Afspeellijst (2009 – 2010) en Collect the WWWorld (2011 – 2012). Hij geeft internationale lezingen en geeft les over ‘Interactive Systems’ aan de Accademia di Carrara. Hij is de artistieke directeur van het Link Center for the Arts of the Information Age.

Podcast editing: Marel Jap-Sam

Gelinkte tentoonstelling:
The Internetional House of Cozy

Related