Walled Gardens: art after the internet

Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium gericht op een van de belangrijkste gebieden van de visuele cultuur van vandaag: het internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici bespreken dit onderwerp met elkaar en met het publiek in een gevarieerd programma van paneldiscussies, dialogen, lezingen en workshops.

{{ currentTime / duration }}

In deze podcast bespreekt onderzoeker Cadence Kinsey de belangrijkste kwesties rond kunst en internet. Via het werk van kunstenaars als Katja Novitskova, Kari Altman en Ryan Trecartin bespreekt zij thema’s als ‘New Materialism’, het vormgeven van beeldnetwerken en gelijkgestemd publiek, en hoe concepten zoals ‘mass-culture’ een nieuwe betekenis krijgen online.

Cadence Kinsey (UK) is een Britse Academie Postdoctoraal Fellow in het Department of History of Art aan het University College London. Ze werkt momenteel aan een boekproject over kunst na internet. Haar onderzoek is gericht op de sociale, politieke en historische relaties tussen technologie, constructies van gender en seksualiteit, en theorieën over wetenschap en technologie. Cadence was gastdocent aan het Courtauld Institute of Art, de Slade School of Fine Art en het Imperial College in Londen. Haar onderzoek is gepubliceerd door Mute, Arcadia_Missa, en is opgenomen in het tijdschrift Signs: Journal of Women in Culture and Society.

Podcast editing: Marel Jap-Sam

Gelinkte tentoonstelling:
The Internetional House of Cozy

Related