Naamloos Collectief is op zoek naar een jonge professional op het gebied van kunst, cultuur, marketing & communicatie die kennis en ervaring wilt opdoen.

Functie: Communicatie Manager
Startdatum: juli

Naamloos Collective is een inclusieve collectieve identiteit die open staat voor iedereen. Het doel van Naamloos Collective is om de onzichtbare verhalen van Rotterdam(-Zuid) zichtbaar te maken. Het collectief is binnen de kaders van het On The Point-project opgericht, mede door stichting MAMA en gesubsidieerd door Creative Europe. Het project richt zich op het zuiden van
de stad en voornamelijk op de deelgemeente Feijenoord. Feijenoord is rijk aan hedendaagse sociaal-economische kenmerken; hyper-diversiteit en gentrificatie. Naamloos Collective werkt aan Hart als Zuid, een maatschappelijk-culturele tentoonstelling die reageert op hedendaagse onderwerpen als gentrificatie, het gevoel van verbondenheid en eigenaarschap van je wijk. Hart als Zuid zal plaatsvinden op verschillende locaties in de Afrikaanderwijk en bestaat uit vier kunstprojecten en een evenement dat twee weken zal duren.

Join the team!

Naamloos Collective bestaat uit 3 jonge professionals: Nabil Tkhidousset, Nikki Georgiou & Yorbi Gutierrez, en is momenteel op zoek naar een 4de lid als Communicatie Manager om het team compleet te maken. Deze positie is ideaal voor een jonge professional op het gebied van kunst, cultuur, marketing & communicatie die op zoek is naar meer kennis, ervaring en een kans om te netwerken. De sollicitant krijgt de kans om op een zelfstandige manier in een creatieve omgeving te werken en deel te nemen aan een divers team met een project dat zich richt op het opwekken van positieve veranderingen in de maatschappij. Tijdens het verloop van het On The Point-project krijgt Naamloos Collective begeleiding van MAMA met een 2-wekelijkse bijeenkomst, individuele begeleiding en productie meetings. Ook is er een budget voor de realisatie van Hart als Zuid.

Functie beschrijving

De Communicatie Manager is verantwoordelijk voor de externe communicatie van het collectief en voor marketing en PR gerelateerde taken. De Communicatie Manager zorgt ervoor dat de boodschap van het collectief consistent en helder wordt gecommuniceerd naar externe partijen en dat het publiek voldoende wordt betrokken. Dit houdt in: het voorbereiden en schrijven van marketing strategieën, nieuwsbrieven en pers berichten, het beheren van de social media en het regelen van
interviews. Naamloos Collective zal ook een Communicatie Assistent werven ter ondersteuning van de werkzaamheden van de Communicatie Manager gedurende 2 maanden voor en tijdens de realisatie van het evenement, voor een zo goed mogelijk resultaat.

Overzicht van taken:

 • Het maken en beheren van de online content, social media, persberichten en nieuwsbrieven.
 • Het ontwikkelen en implementeren van effectieve communicatie strategieën om bewustzijn te
  creëren en om publiek te trekken en betrekken bij de ontwikkelingen van het project.
 • Publicaties, promotie en interviews.
 • Inplannen, beheren en toezicht houden over het designen, de inhoud, productie en de verspreiding van al het marketing materiaal.
 • Ervoor zorgen dat de logo’s van alle partners op de afgesproken (offline & online) promotie
  materialen verschijnen.
 • Delen van het eindrapport
 • Gedurende 2 weken tijdens het evenement:
  • Inplannen, beheren en toezicht houden over de online content
  • Documentatie van het evenement beheren
  • Ervoor zorgen dat de promotie materialen via de goeie kanalen gaat

De ideale kandidaat zou een relevante studie en/of ervaring hebben opgedaan, zich verbonden voelen met de kunst & cultuur-sector en geïnteresseerd zijn in sociaal-culturele onderwerpen. Naamloos Collective is op zoek naar een gemotiveerde en betrouwbare partner met sterke communicatieve vaardigheden en die de uitdaging niet uit de weg gaat om een veeleisend evenement mee te organiseren. De sollicitant dient de Nederlandse en Engelse taal te beheersen in woord en geschrift. We zijn opzoek naar iemand die gelooft in de ideologie van het Naamloos Collective en zich ook voor de lange termijn bij ons team wil voegen.

Compensation

Naamloos Collective werkt op vrijwillige basis. Het project budget wordt mede-gefinancierd door Creative Europe, Prins Bernhard Cultuurfonds en Fonds voor Cultuurparticipatie, hierdoor is er ruimte voor een compensatie van €1350,- voor de werkzaamheden van de Communicatie Manager. De verwachte werk-periode is tussen juli en oktober met een verhoogde wekelijkse betrokkenheid na midden augustus.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief (niet meer dan één A4) en CV naar naamlooscollective@gmail.com met als onderwerp: Communicatie Manager. Inzendingen worden tot 14 juli bekeken.

Voor verdere vragen email naamlooscollective@gmail.com.

Foto door Tomas Mutsaers: Yorbi Gutierrez tijdens On the Point – Rotterdam Edition

Related