We zoeken makers die zichzelf willen uitdagen om hun concepten zelfstandig te realiseren.

Met NETWORKS roepen we jonge makers op ons te bombarderen met originele en creatieve plannen voor projecten die thuishoren in de culture sector. Loop je al een tijd rond met een idee voor een scherpzinnige talkshow, interactieve (performance) installatie of kleinschalige publicatie? Schroom dan niet om je gedachtes met ons te delen! MAMA ondersteunt je graag bij de realisatie van jouw project.

We zoeken makers die zichzelf willen uitdagen om hun concepten zelfstandig te realiseren. Op die manier houd je zelf controle over het eindresultaat en krijgt het geheel ook echt jouw stempel. Vanuit MAMA ondersteunen we jouw project met een financiële bijdrage. Daarnaast onderzoeken we samen hoe we je inhoudelijk, productioneel en communicatief het beste kunnen bijstaan. En uiteraard mag je gebruik maken van ons netwerk.

Allemaal leuk en aardig, maar wat ontvang je nou precies voor een NETWORKS-project?

  • 750 – 1500 euro werkbudget voor de realisatie van een nieuw project
  • 2 intensieve coachingsgespreken met een MAMA staf lid of iemand uit ons directe netwerk
  • Toolkit met tips en handige adressen voor potentiële partners, kunstenaars en leveranciers
  • Publiciteit via de MAMA website, nieuwsbrief en social media kanalen

En waar moet een project dan precies aan voldoen?

Allereerst is het belangrijk dat jouw project zelfstandig uitvoerbaar is. We beoordelen alle voorstellen op kwaliteit, haalbaarheid en de mate waarin ze het bestaande programma van MAMA verrijken. Daarnaast moet het project, in welke vorm dan ook, een publieke presentatie bevatten. Dat kan van intiem tot massaal, bijvoorbeeld een huiskamerexpositie of een performance interventie op  straat.

NETWORKS-projecten zijn coproducties. Dit betekent dat we indieners vragen de gevraagde bijdrage te matchen. Dat kan financieel, uit eigen zak of middels een andere geldschieter. Maar je kunt ook denken aan een bijdrage in de vorm van natura of een samenwerking aangaan met één of meerdere partners. Om deze reden vragen we je dan ook een concept-begroting mee te sturen.

Bijvoorbeeld: MAMA draagt €1000,- bij om een nieuw videowerk te realiseren. Je kunt dit bedrag matchen door een camerateam in te schakelen die werkt voor een gereduceerd tarief of je vindt een professioneel podium dat jouw event gratis wilt hosten.

Hoe worden projectvoorstellen gekozen?
De NETWORKS-projecten worden geselecteerd door een comité uit twee MAMA stafleden en afwisselend twee personen afkomstig uit Team MAMA. We betrekken onze Team MAMA-leden bij het beslissingsproces, zodat de keuzes die  we maken community-breed worden gedragen. Het comité komt iedere 8-10 weken samen.

Vul het formulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Deadlines:

  • 1 november (uitslag in week 46)
  • 2 december (uitslag week 50)
  • 6 januari – 2020 (uitslag in week 03)

LET OP: Ons automatische e-mailsysteem werkt op dit moment niet optimaal. We ontvangen je aanvraag wel, maar de beloofde automatische ontvangstbevestigings-mail werkt niet. Dus geen zorgen!

Related