MAMA is op zoek naar mensen die onderdeel willen zijn van het educatieteam!

Kunst… het woord kan zo intimiderend overkomen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet!

Zoals je (hopelijk) weet is MAMA een laagdrempelig platform voor hedendaagse kunst en populaire cultuur. Wij geloven dat kunst overal om ons heen is te vinden; in onze showroom maar vooral ook op de hoek van de straat. Daarom denken wij dat iedereen – bewust of onbewust – stiekem al een kunstliefhebber is. Maar heb je weleens stilgestaan bij de manier waarop je in gesprek gaat over kunst? MAMA houdt in ieder geval niet van suffe praatjes. Daarom zijn we op zoek naar mensen die op een prikkelende manier hun eigenwijze visie op kunst met jong én oud willen delen. Als onderdeel van het educatieteam ga je de dialoog aan met verschillende doelgroepen over hoe jij kunst ervaart.

Één van de vele projecten die MAMA organiseert is 100% Hedendaags, een samenwerking tussen MAMA, TENT en Witte de With. Binnen deze samenwerking leidt je als educatieteamlid interactieve workshops voor jongeren in het voortgezet onderwijs en MBO. Tijdens deze workshops leer je deelnemers het kunstenaarstype dat in hen schuilgaat te omarmen. Wie weet ben jij degene die de nieuwe Picasso, Marina Abramovic of Willem de Haan ontdekt.

Daarnaast ben je met het educatieteam onderdeel van MAMA’s learning community. Er is altijd wel iets nieuws te leren, toch? Er zijn regelmatig bijeenkomst waar je samen met de Talent Coordinator je eigen leerdoelen en behoeftes ontwikkelt. Dat betekent dat je naast het geven van workshops, op vrijwillige basis samen met je peers aan je eigen kennis en vaardigheden werkt. Zo bezoek je andere instellingen, neem je deel aan masterclasses en geef je workshops aan Team MAMA. We moedigen je hierbij aan je eigen fascinaties en interesses te onderzoeken en op basis hiervan nieuwe programma’s (voor bestaande en nieuwe doelgroepen) te realiseren. Het educatieteam krijgt een kleine vergoeding voor het leiden van workshops, maar is vrijwilliger onderdeel van de learning community. En dat is leuk, want je teamleden zijn allemaal best aardig 😉

Interesse om onderdeel te zijn van MAMA’s educatieteam of wil je meer informatie?

 

  • Stuur een mailtje naar de Talent Coordinator (felicitas@thisismama.nl) waarin je jezelf voorstelt, wat je ambities zijn en wat je wilt onderzoeken binnen het educatie team. We nemen z.sm. contact met je op.

Het Educatie team is een sub-team van Team MAMA, dat bestaat uit iedereen die voor en achter de schermen bijdraagt aan ons plan om de wereld over te nemen.

Related