Freelance art mediators 100% Hedendaags x mbo

Weet jij wat er leeft onder jongeren uit het mbo of ben je daar benieuwd naar? Ben jij nieuwsgierig en weet jij met jouw vragen jongeren te prikkelen om na te denken over de wereld om hen heen? Zie jij het als een uitdaging een brug te slaan tussen dat wat jongeren bezighoudt en hedendaagse kunst en beeldcultuur? Dan ben jij mogelijk de art mediator waar we naar op zoek zijn.

In januari 2022 start 100% Hedendaags met de pilot fase van een kersvers mbo programma. In deze fase wordt het nieuwe ontwikkelde aanbod uitgebreid getest en geëvalueerd met mbo studenten van uiteenlopende opleidingen. Voor het uitvoeren van deze test pilots en de implementatie van dit nieuwe aanbod zijn wij op zoek naar drie nieuwe art mediators. 

Jij doet...

Als art mediator ligt de focus van je werkzaamheden bij het rondleiden en begeleiden van groepen in onze tentoonstellingen en workshops. Daarnaast draag je bij aan het evaluatieproces van het nieuwe mbo programma. Je komt in een vaste poule van andere freelance art mediators, die aangestuurd wordt door Emilia, Felicitas en Judith. Hun kracht als programmaleiders ligt bij de ontwikkeling en bewaking van de inhoud van het programma 100% Hedendaags x MBO. 

 

Jouw kracht ligt bij het…

 • Luisteren naar wat studenten écht zeggen
 • Het creëren van een veilige sfeer in de groep
 • Verbindingen leggen tussen kunst en de belevingswereld van jongeren
 • Het begeleiden van groepen jongeren
Jij bent…

Allereerst ben je vooral jezelf: je brengt meer mee naar het werk dan alleen jouw functie. Elkaar de ruimte geven om jezelf te kunnen zijn en om zelfstandig te werken vinden wij belangrijk. Samen blijven we actief in het behouden van een fijne werksfeer. Mocht dit even anders voelen, dan trek je aan de bel.

 

Verder is het fijn als je…

 • Thuis bent in de (diversiteit onder de) jongerenculturen, of hier deel van uit maakt.
 • Geworteld bent in onze thuishaven Rotterdam aangezien het een groot deel van ons werkgebied is.
 • Ervaring hebt in het werken met jongeren, liefst binnen het mbo (of het voortgezet onderwijs).
 • Up to date bent en nieuwsgierig bent naar kunst. Dit kan dans, theater, spoken word, taal, muziek, beeldende kunst etc. zijn.
 • Jouw motivatie is voor ons belangrijker dan jouw opleidingsniveau. Laat ons vooral weten hoe jij als art mediator van betekenis wilt zijn voor de jongeren.

 

Wij zijn…

Vanuit MAMA, TENT en Kunstinstituut Melly vormen wij het kunsteducatie platform 100% Hedendaags. Door middel van rondleidingen en workshops laten wij scholieren uit het voortgezet onderwijs en studenten uit het mbo kennis maken met hedendaagse kunst en onderzoeken we de rol van visuele beeldcultuur in de wereld om ons heen. Ons team bestaat uit projectleiders Emilia Aivazian (Kunstinstituut Melly), Felicitas Lenz (MAMA) en Judith Vorwerk (TENT), projectcoördinator Mechteld Jungerius en art mediators.  

Wij zien jouw achtergrond als rijkdom. Je mag er zijn met alle identiteiten die jij omarmt. Meerstemmigheid in ons aanbod en in ons team is voor ons noodzakelijk om ons werk goed te kunnen doen. We zien graag dat de kunst en cultuurwereld diverser wordt. MAMA, TENT en Kunstinstituut Melly onderschrijven de Code Culturele Diversiteit en Inclusie. Lees meer over ons op www.100procenthedendaags.nl

Wij bieden...
 • Een zzp functie op oproepbasis met ingang van november 2021  
 • Gemiddeld ben je 2 uur per week beschikbaar, in drukke periodes kan dit oplopen tot 16 uur per week
 • Afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert zijn de tarieven tussen de 24-35 per uur ex btw. We maken hier per klus concrete afspraken over
 • Een jaarlijkse excursie naar een inspirerende plek in Nederland of net daarbuiten
 • Ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. In de vorm van o.a. masterclasses en trainingen
 • Een hecht team dat eens in de drie maanden samenkomt om inhoudelijk maar ook informeel uit te wisselen
Interesse?

Stuur uiterlijk 27 september jouw cv en een korte motivatie waarin je jouw visie op kunstonderwijs in het vo en/of mbo met ons deelt. Dit kan in de vorm van een brief, een video of een manier waarop jij jezelf het liefst presenteert. Je kunt alles mailen naar info@100procenthedendaags.nl ter attentie van Mechteld Jungerius. 

 

Gesprekken vinden plaats bij TENT en Kunstinstituut Melly (Witte de Withstraat 50) op 7 oktober. Je hoort uiterlijk op 1 oktober of je uitgenodigd wordt voor een gesprek

Heb je een vraag? Je kunt Judith Vorwerk (TENT) bereiken via judith@tentrotterdam.nl of Felicitas Lenz (MAMA) via felicitas@thisismama.nl