Maak kennis met onze nieuwe bestuursleden!

Graag stellen wij je voor aan drie bijzondere personen die wij sinds het begin van 2021 binnen Team MAMA mogen omarmen in de hoedanigheid van bestuurslid, maak kennis met:

Ro, Rox, Roxy, Roxana Verwey, 32 jaar jong, mens, zwarte Queer persoon, geboren en getogen Rotterdammer, wereldburger, performer, maker, pedagoog, traveller, en levensgenieter. Ro ontwikkelde zich als mens, maker en performer bij plekken zoals het HipHopHuis, SKVR (Young Stage), DOX, Codarts en de AHK. Als acteur ontwikkelde Ro zich bij Wisdom Lanes – Gavin Viano-Fabri, DEGASTEN – Elike Roovers en Rutger Esajas, NOMADEN – Fadua El Akchaoui.
Educator in hart en nieren startte Ro op diens twaalfde met het geven van dansles. Stijlicoon en wereldreiziger, Ro’s passie als performer en maker zorgt voor verbinding. Diens toetreden tot het bestuur voegt een uitdagende en inspirerende perspectief op talentontwikkeling en jongerencultuur toe.

Duygu Yilmaz is momenteel senior beleidsmedewerker bij het ministerie van OCW, waar zij zich met onderwijsonderwerpen bezig houdt. Ze is 30 jaar oud en woont samen met haar vriend in Den Haag. Haar hobby’s zijn koken, lezen en natuurlijk moderne kunst. Duygu maakte deel uit van de commissie Integraal van de RRKC voor het cultuurplan 2021-2024 en leerde zo zijdelings MAMA al kennen. We zijn verheugd op haar kennis en inzichten in het cultuurpolitieke veld te mogen rekenen.

Jeroen van Breughel is Hoofd Development bij de Kunsthal Rotterdam. Na het afronden van zijn studie Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit heeft Jeroen als fondsenwerver gewerkt voor diverse organisaties in binnen- en buitenland. Maar, er is geen plek zo fijn als Rotterdam en hij is dan ook op allerlei manieren betrokken bij de stad. Zo is hij onder andere bestuurslid bij Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam en initiatiefnemer van Stichting Toegift Rotterdam. In 2012 kwam Jeroen voor het eerst in aanraking met MAMA en dat heeft hem nooit meer helemaal los gelaten. Jeroen is daarom – in zijn eigen woorden – ‘met trots en veel plezier lid van het bestuur van één van de mooiste, vooruitstrevende en vernieuwende culturele instellingen van Rotterdam’. Dat is geheel wederzijds – we zien er naar uit door Jeroen geprikkeld te worden over nieuwe manieren de organisatie zakelijk en strategisch door te ontwikkelen!