Hip-Hop is altijd al een mannen wereld geweest. Van Grandmaster Flash and the Furious Five tot aan RUN DMC. De laatste paar jaren is daar een goeie verandering in gekomen, met de komst van Nicki Minaj, Cardi B en Syd tha Kyd. Ook sexualiteit en gender wordt veel vaker een belangrijke issue, rappers zoals Tyler the Creator en Kevin Abstract die uit de kast komen en A$AP rocky die zichzelf een pretty boy noemt. Hiphop is changing, maar hoeveel weet jij daarvan?

Team MAMA presenteert de finissage van Smeared States; SMEARED QUIZ, waarbij wij op een speelse manier onderzoeken hoe onder-gerepresenteerde groepen bewegen binnen de hiphop cultuur. Tijdens deze quiz zoeken we naar de balans tussen zichtbaarheid en het toe-eigenen van de cultuur, terwijl de artiesten in kwestie hun eigen identiteit camoufleren om zichzelf te kunnen tonen aan de wereld. Hoe kan je op de voorgrond treden maar blijf je tegelijkertijd op de achtergrond?

Bring your team or we will hook you up with a team.

Evenement zal in Nederlands zijn.

Dit event is onderdeel van de tentoonstelling Smeared States, gecureerd door programmamaker Lila Athanasiadou.

Over IRL

Ons leven wordt gedomineerd door de zelfgeproduceerde werkelijkheden die we tegenkomen op het internet en social media. Deze spanning tussen feit en fictie raakt de kern van het leidmotief IN REAL LIFE. De enige manier om aan de post-truth te ontsnappen is elkaar in het echt (IN REAL LIFE) te ontmoeten. Dat doen we onder meer in de vorm van lezingen, masterclasses, workshops, excursies en feesten die uiting geven aan de ideeën achter HOME | IN REAL LIFE | NETWORKS.

Related