Lunch Bytes on ‘Post Internet’: labels, categories and catchphrases

Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium gericht op een van de belangrijkste gebieden van de visuele cultuur van vandaag: het internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici bespreken dit onderwerp met elkaar en met het publiek in een gevarieerd programma van paneldiscussies, dialogen, lezingen en workshops.

 

{{ currentTime / duration }}
''The exhibition casually neglected the tradition that insisted on the medium specificity of work engaging with new media technology''

In deze podcast vertelt Melanie Bühler, curator en oprichter van Lunch Bytes, hoe het concept ‘Post Internet’ Lunch Bytes heeft beïnvloed – een reeks debatten over de relatie tussen kunst en digitale cultuur. Ze gaat in op de vraag hoe het ‘digitale’ te definiëren nu het concept te breed is geworden om bepaalde gebieden van de hedendaagse kunst te omvatten? En hoe doen de verschillende kenmerken van dit veld, dat gedomineerd wordt door de logica van het informatiekapitaal en alomtegenwoordige connectiviteit, dit er precies uitzien?

Melanie Bühler (NL / DE) woont en werkt in Amsterdam als freelance curator. Zij is de oprichter en curator van Lunch Bytes: een project dat focust op digitale kunst en cultuur met lezingen, discussies en een online platform en waarvoor ze heeft samengewerkt met instellingen zoals Art Basel, CCA, Glasgow, ICA, Londen en Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, Washington, DC. Als curator kwamen haar meest recente projecten Surface Poetry tot stand bij Boetzelaer / Nispen Amsterdam (2014) en BRANDS – CONCEPT / AFFECT / MODULARITY bij SALTS Project Space, Birsfelden (2014). Ze schreef voor de tentoonstellingscatalogus Megarave Metarave (les perses du réel / Kunsthaus Langenthal / WallRiss, 2014), Unseen Magazine (Foam, 2014) en Run Computer, Run (Link Editions / CRUMB, 2014).

Podcast editing: Marel Jap-Sam

Gelinkte tentoonstelling:
The Internetional House of Cozy

Related